1
Evropske lige

FOTO: JuventusFC/Twitter

LEGENDA OKAČILA KOPAČKE O KLIN: Jedan od najboljih defanzivaca u 21. veku rekao zbogom svojoj najvećoj ljubavi!

Objavljeno: 12.12.23 u 19:20

Bilo je pitanje vremena

Italijanski fudbaler, Đorđo Kjelini, objavio je da završava svoju impresivnu fudbalsku karijeru u 39. godini života. Kroz emotivnu poruku na društvenoj mreži X, Kjelini je podelio sa fanovima da je odlučio da zaključi jedno poglavlje u karijeri, ističući da je fudbal bio „najdivnije i najintenzivnije putovanje“ u njegovom životu.

Kjelini je veći deo svoje karijere proveo u dresu Juventusa, od 2005. do 2022. godine, a prethodno je igrao za Livorno (2001-04) i Fiorentinu (2004-05). Nakon decenija provedenih u italijanskom fudbalu, Kjelini je 2022. godine prešao u Los Anđeles Galaksi, s kojim je osvojio MLS titulu.

Tokom svoje impresivne karijere, Kjelini je osvojio devet titula italijanskog šampiona sa Juventusom, kao i pet puta Kup Italije i Superkup Italije. Međutim, nikada nije uspeo osvojiti Ligu šampiona, iako je dva puta igrao u finalu (2015. i 2017. godine).

Kjelini je takođe ostavio značajan trag u reprezentaciji Italije, gde je odigrao 117 utakmica i postigao osam golova. Bio je kapiten nacionalnog tima od 2018. do 2022. godine, a s njim je osvojio UEFA Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Iako je diplomirani ekonomista, Kjelini trenutno ne planira prelazak u trenerske vode. Umesto toga, ostaje u Sjedinjenim Američkim Državama još šest meseci pre nego što se vrati u Italiju, gde bi mogao raditi za Juventus.

2
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter