0
Evropske lige

FOTO: Twitter/Everton

EVERTON U VELIKOM PROBLEMU: Premijer liga ozbiljno preti Karamelama kada je reč o oduzimanju bodova!

Objavljeno: 12.12.23 u 18:56

Oni će se žaliti, ali situacija ne deluje dobro po njih

Premijer liga Engleske ozbiljno preti Evertonu novim oduzimanjem bodova, ovoga puta čak devet, zbog zastoja u procesu preuzimanja kluba od strane „777 Partners“. Već ranije klubu su oduzeta deset bodova, a situacija postaje sve ozbiljnija s obzirom na kašnjenje u preuzimanju.

Problemi proizlaze iz toga što pomenuta strana kompanija ne ispunjava preuzimanje kluba u zadatim rokovima, a Premijer liga je obavestila Everton da dozvolu za preuzimanje najverovatnije neće dobiti do kraja tekuće godine.

Ovo stavlja Everton u izuzetno težak položaj, s obzirom na mogući rizik od stečaja ukoliko se situacija ne reši. Klub se trenutno oslanja na pozajmicu od iste kompanije koja želi preuzeti klub, ali zbog nesigurnosti u procesu, odbijaju da ulažu dodatni novac dok se preuzimanje ne završi.

Evertonu je potrebno oko 20 miliona funti mesečno za pokrivanje operativnih troškova, što prevazilazi redovne prihode. Ukoliko klub uđe u proceduru stečaja, to može rezultirati novim oduzimanjem devet bodova, dodatno komplikujući situaciju na tabeli. Iako se trenutno nalazi na 17. mestu sa 13 osvojenih bodova, ovakav razvoj događaja dodatno frustrira navijače koji smatraju da se Evertonu ne pruža jednak tretman kao drugim klubovima u ligi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter