0
Ostali sportovi

Rukomet Handball-2022 European Handball Championship Qualifier-Kvalifikacije za EURO 2022 Srbija v Grcka head coach Antonio Gerona Zrenjanin, 13.01.2021. foto: Srdjan StevanovicSrdjan Starsportphoto ©

ĐIRONA OBJAVIO SPISAK ORLOVA: Evo ko će braniti zastavu Srbije na EP u Nemačkoj

Objavljeno: 12.12.23 u 10:30

Đerona je skratio spisak sa 35 na 20 igrača.

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona saopštio je danas spisak od 20 igrača za završni deo priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Đerona je skratio spisak sa 35 na 20 igrača, a uoči puta na međunarodni pripremni turnir u Granoljers, početkom 2024. godine, saopštiće ko će igrati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, od 10. do 28. januara.

Na spisku su golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara i Milan Bomaštar.

Leva krila: Nemanja Ilić i Vanja Ilić.

Desna krila: Bogdan Radivojević i Vukašin Vorkapić.

Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek i Luka Rogan.

Bekovi: Lazar Kukuć, Ilija Abutović, Marko Milosavljević, Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Miloš Kos, Miljan Pušica, Miloš Orbović, Predrag Vejin i Uroš Kojadinović.

„Ovo je 20 igrača od kojih ćemo za Minhen izabrati 18 koji će činiti tim Srbije na Evropskom prvenstvu. Čeka nas dve nedelje posvećenog rada uz vrlo važan turnir u Španiji. Tri utakmice za redom nas teraju da podelimo minutažu na sve igrače i tako pripremamo kompletan roster“, rekao je selektor, preneo je sajt Rukometnog saveza.

On je dodao da su se mladi izborili za priliku i da će biti od velike pomoći, ali da će okosnica ekipe biti zdravi igrači koji će izneti najveći teret.

„Svi će imati mogućnost da pokažu na koji način može na njih da se računa na samom prvenstvu, 75% momaka su deo ove selekcije od mog dolaska. Ovo prvenstvo, ako pružimo maksimum, nas vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre i to je primarni cilj. Znamo da će biti jako teško, kao i da neki mladi igrači poput Stefana Dodića, Jovice Nikolića, Milana Milića i Nikole Zečevića zbog povreda neće moći da budu deo ekipe“, naveo je Đerona.

Ekipa će trenirati u Sportskom centru u Staroj Pazovi sve do polaska na turnir u Španiju.

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi C sa Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter