0
Domaći fudbal

during the Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between Radnicki Nis and Partizan at stadium Cair on December 11, 2023 in Nis, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

RADNIČKI SLAVIO NAKON PREOKRETA: Nišlije vraćaju Zvezdu na čelo tabele! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 11.12.23 u 17:55

Sjajno izdanje Nišlija.

U okviru 18. kola Mozzart Bet Superlige Srbije od 16 časova na gradskom stadionu ‘Čair‘ u Nišu odmerili snage fudbaleri  Radničkog i Partizana. Izabranici Slavoljuba Đorđevića su od samog starta pokazali da nisu došli sa belom zastavicom kao protiv Crvene zvezde Kupu, bili u prvom delu bolji protivnik, ali su ‘crno-beli’ uspeli da odole inicijativi Nišlija.

Gosti su kaznili promašaje protivnika preko Saldanje 53., ali se domaći nisu predavali, pa su došli do vođstva preko Petrova u 67. sa bele tačke i autogolom Ilića 73. minutu, a Nišlije slavile rezultatom 2:1, a Zvezdu vratili na čelo tabele.

Prvo poluvreme:

Crno-beli’ su ušli sa dozom bojaznosti i opreznosti u ovaj susret, domaći tim je delovao borbenije i nisu dozvoljavali izabranicima  Igora Duljaja da tek tako nađu put do gola Rosića. Odličnu šansu imao je Pejović u 15. minutu kada je ivice kaznenog prostora opalio, ali je njegov šut blokiran od strane defanzivaca Partizana. 

Nakon kornera koji je usledio čuvar mreže ‘crno-belih’ se spetljao i lopta mu ispala iz ruke, a Bakić makazima pokušao da dovede svoj tim u vođstvo, ali je bio neprecizan i njego šut je otišao preko gola. Nišlije su bile konkretniji i bolji protivnik u prvom delu prvog poluvremena.

FOTO: Starsport

Partizan je imao sjajno priliku za pogodak u 29. minutu kada je nakon izvedenog prekida lopta došla do Kanutea koji je šutirao sa distance, ali je njegov šut otišao preko gola. Uspeli su gosti da se konsoliduju i preuzmu inicijativu, ali je bede Nišlija bio na visini zadatka i nebrojobjan.

U 39. minutu fudbaleri Radničkog su imali ponovo izvanrednu priliku za pogodak kada je Jovanović uputio centaršut, a Belaković  glavom šutirao u petercu, ali pravo do Jovanovića. U finišu prvog dela Natho je imao sjajnu šansu kada je šutirao sa distance, ali je Rosić sjajnom intervencijom sprečio pogodak.

Drugo poluvreme:

Nišlije su u drugom delu prve zapretile u 52. minutu kada je lopta došla do Jamkama u petercu koji je promašio izglednu priliku pošto je šutirao iznad gola. Odmah je usledila kazna na drugoj strani, kada je Belić proigrao Saldanju u kaznenom prostoru, a on loptu smestio u mrežu u 53. minutu.

Šansu za izjedačenje imao je Radnički u 57. minutu kada se Belaković našao u prilici sa ivice kaznenog prostora, šutirao, ali je Jovanović sjajnom bravurom odbranio, a lopta je nakon njegove intervencije pogodila prečku. Saničanin je napravio prekršaj nad Belakovićem u kaznenom prostoru i glavni arbitar je dosudio najstrožu kaznu, a Petrov je realizovao i doneo izjednačenje u 67. minutu.

Nisu se predavali domaći i nakon akcije u 72. minutu Pejović je proigrao Belekaovića, on šutirao, međutim, ponovo je Jovanović imao sjajnu reakciju i poslao loptu u korner. Nakon kornera koji je izveo Pejović u 73. minutu Ilić je imao nesmotrenu reakciju i smestio loptu u svoju mrežu, a Radnički je poveo.

Imali su odličnu priliku za izjednačenje u gosti u 89. minutu kada je Zahid šutirao, ali su defanzivci Radničkog blokirali udarac. 

8
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter