0
Fudbal

FOTO: Twitter/@EURO2024

NEMCI U STRAHU OD ENGLEZA: Zbog huligana sa Ostrva uvodi se zabrana koja nikad nije viđena na EP!

Objavljeno: 11.12.23 u 16:11

Bolje sprečiti nego lečiti

Nemačke vlasti razmatraju mogućnost zabrane točenja alkohola na stadionu Gelzenkirhen uoči i tokom utakmice između fudbalskih reprezentacija Srbije i Engleske na predstojećem Evropskom prvenstvu 2024. godine. Policija je izrazila zabrinutost zbog potencijalnih nereda i haosa koji bi mogao biti uzrokovan alkoholom, a razmatra se i upotreba vodenih topova u slučaju nepoštovanja pravila.

Piter Bot iz policije izjavio je da se trenutno razmatra mogućnost zabrane konzumacije alkohola na stadionu i javnim mestima gde se okupljaju navijači. Očekuje se veliki broj engleskih navijača, a Bot ističe da iako ne očekuje probleme od navijača Srbije, zabrana će važiti za sve prisutne.

Ne možete isključiti činjenicu da će neki doći sa namerom da izazove nerede. Moja poruka engleskim navijačima je da ćemo biti spremni i poslaćemo ih kući. Želimo to da sprečimo, iako ne možemo da zabranimo točenje alkohola u pabovima. Potrudićemo se da zabranimo staklene čaše jer je staklo jedan od najvećih problema kada razbijaju čaše,“ izjavio je Bot.

Očekuje se da će ova mera imati uticaja na atmosferu tokom utakmice, dok će nemačke vlasti preduzeti korake kako bi obezbedile sigurnost tokom susreta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter