0
Evropske lige

FOTO: Twitter/ @Manchester City

SITI PREOKRETOM DO POBEDE: Čelsi poražen u debiju Petrovića, Fulam deklasirao Vest Hem (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 10.12.23 u 18:09

„Građani“ jedva slomili Luton.

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su na gostujućem terenu posle preokreta Luton rezultatom 2:1, u utakmici 16. kola Premijer lige.

Jedini gol u prvom poluvremenu postigao je Elajdža Adebajo u drugom minutu nadoknade. Luton je izgradio akciju po desnoj strani, Tauzend je centrirao na drugu stativu, a tamo na pravom mestu bio Adebajo koji je glavom savladao Edersona za 1:0.

Izjednačio je Bernardo Silva u 62. minutu, a tri minuta kasnije pobedonosni gol postigao je Džek Griliš.

Siti je posle četiri kola bez istog upisala trijumf u Premijer ligi i tako održala priključak sa najboljima. Trenutno su četvrti sa 33 boda, odnosno četiri manje od vodećeg Liverpula.

Luton je zabeležio i treći poraz u nizu i prvi su ispod „crte“ sa devet bodova, četiri manje od Evertona koji je poslednji u sigurnoj zoni.

U narednom kolu idu na gostovanje Bornmutu, dok će tim Pepa Gvardiole dočekati Kristal Palas.

 

 

Domaći su pobedili golovima Abdulaja Dukurea u 54. i Luisa Dobina u drugom minutu nadoknade vremena.

Ekipa iz Liverpula je vezala treću pobedu i 17. je na tabeli sa 13 bodova, četiri više od Lutona, koji je prvi ispod crte.

Čelsi je pretrpeo drugi uzastopni poraz, ukupno sedmi u ligi i ima 19 bodova na 12. mestu na tabeli.

Za Čelsi je u ovom meču debitovao Đorđe Petrović koji je ušao u igru umesto povređenog Sančeza u 84. minutu.

U poslednjem meču Fulam je bio ubedljiv protiv Vest Hema kod kuće rezultatom 5:0.

U poslednja tri kola, Fulam je postigao 13 golova, odnosno tačno polovinu od 26 koliko ih imaju na svom kontu u 16. kola ove sezone.

Na ovom meču su imali čak petoricu različitih strelaca. Himenes, Vilijan, Adarabiojo, Vilson i Vinisijus su redom tresli mrežu Fabijanskog.

Fulam je na tabeli na desetom mestu, sa tri boda manje od upravo Vest Hema. U Njukaslu, sa kojim igraju u narednom kolu, već zabrinuto razmišljaju kako da sačuvaju sebe sličnog scenarija. Vest Hem će na Vulverhempton.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter