0
AdmiralBet ABA Liga

Zeljko Obradovic, Head Coach of Partizan Mozzart Bet Belgrade, James Nunnally, #21 of Partizan Mozzart Bet Belgrade and Alen Smailagic, #9 of Partizan Mozzart Bet Belgrade during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v FC Barcelona at Stark Arena on October 17, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

SAN JE VODITI EKIPU PROTIV ŽELJKA OBRADOVIĆA: Trener rivala Partizana u superlativu o Žocu!

Objavljeno: 10.12.23 u 11:09

Studenti u ponedeljak gostuju Partizanu.

SC Derbi, ekipa koja je popbedila Partizan u borbi za prvi trofej u sezoni, u okviru ABA Superkupa, sada gostuje crno-belima u Areni.  Dejan Jakara, šef struke podgoričkog tima, rekao je sledeće o svojoj karijeri, ali i Partizanu.

„Smatrao sam da je bilo dosta u Heliosu, da smo napravili maksimum sa ekipom i budžetom. Rekao sam direktoru da idem na tržište, da vidim imam li cenu ili ne. Odlučio sam da učim. Bio sam deset dana u Partizanu kod Željka Obradovića. Nisam čekao poziv iz ABA lige. Imao sam ponuda pre SC Derbija, ali mi nisu odgovarali neki detalji. Da nije bilo poziva SC nastavio bih da se usavršavam. Mislim da je ovo odlična šansa za mladog trenera. ABA liga je na većem nivou od ABA2, korak napred. Nisam mnogo razmišljao – znam kako radi Andrej Žakelj, znam da je ekipa mlada, da voli da trenira i to meni kao mladom treneru mnogo znači“, rekao je Jakara u intervjuu za Vijesti.

Trener SC smatra da regionala liga iz godine u godinu napreduje, a da je jedan od najzaslužnijih za to i legendarni Željko Obradović.

„ABA liga je svake godine sve bolja. Od dolaska Željka Obradovića u Partizan klubovi žele da se podignu na još viši nivo. Tu su Crvena zvezda i Partizan, Cedevita-Olimpija je malo smanjila budžet, Budućnost, koja je dovela Jogija Ferela. Igokea ima odličnu ekipu. To su vrlo ozbiljni klubovi. U poređenju sa nekim drugim ligama kvalitet je na zavidnom nivou.“

„Slučajno, bilo je to usred sezone. Ukazala se šansa, nisam imao klub… Poznajem pomoćnog trenera Bogdana Karaičića koji mi je pomogao da tamo budem. Gledao sam i neke utakmice, tako da sam na tome vrlo zahvalan. Životni san mi je da vodim ekipu protiv Željka Obradovića. To će u ponedeljak biti emotivno. Kada je preuzeo Panatinaikos prvu godinu, ja sam sve njegove utakmice gledao”, poručio je Jakara.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter