0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@GironaFC

ĐIRONA NEMA NAMERU DA STANE: Španski Lester ponizio Barselonu na gostovanju! (VIDEO)

Objavljeno: 10.12.23 u 23:50

Prosto je neverovatno šta rade ove sezone

U neviđenom preokretu, fudbaleri Đirone šokirali su fudbalski svet pobedivši Barselonu rezultatom 4:2 na stadionu „Monžuik“. Đirona sada zauzima prvo mesto na tabeli La Lige, a ova pobeda dodatno otkriva slabosti Barselone i njenog trenutnog vođe Ćavija.

Đirona je otvorila utakmicu na fantastičan način, preuzimajući inicijativu od samog početka. Prvu priliku su pretvorili u gol u 12. minutu, kada je Dovbik matirao Penju posle odlične akcije u kojoj su učestvovali Kouto i Cigankov.

Iako je Levandovski izjednačio rezultat u 19. minutu, Đirona nije gubila fokus i nastavila je da napada. Gutijerez je postigao još jedan gol u 40. minutu, koristeći lošu postavku odbrane Barselone.

U drugom poluvremenu, Barselona je krenula na sve ili ništa, ali su fudbaleri Đirone bili odlični u održavanju poseda lopte i izlasku u kontranapade. U 80. minutu, Valeri je iskoristio kiks Kundea i postigao treći gol za Đironu.

Iako je Gundogan u 93. minutu smanjio rezultat, Stuani je u poslednjem minutu postigao četvrti gol za Đironu. Barselona nije uspela da se oporavi, i Đirona je zasluženo odnela pobedu.

Ova neočekivana pobeda stavila je Đironu na vrh tabele La Lige sa 41 bodom, ispred Reala i Barselone. Sa svega tri boda zaostatka, Đirona pokazuje da se ozbiljno bori za prestižni šampionski naslov. Sa druge strane, Barselona se suočava s izazovima i pitanjima o trenutnom vođstvu Ćavija nakon ove poražavajuće partije.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter