0
Fudbal

FOTO: Screenshot

POSAO KOMENTATORA JE MNOGO VIŠE OD ONOG ŠTO VIDIMO: Evo kako traje priprema za prenos jedne utakmice na Ostrvu! (VIDEO)

Objavljeno: 09.12.23 u 12:15

Ako želite da budete komentator morate ovo da znate.

Pažnja neke fudbalske utakmice u većini slučajeva zavisi od inteziteta igra i onoga što nam igrači na terenu pruže. Međutim, osim njih, veliku ulogu igra i sportski komentator na koji način predstavi neki susret, i ukoliko meč ne bude toliko zanimljiv da nam on svojim informacijama održi pažnju. 

Srbiji je u ovom poslu neprikosnoven Aleksandar Stojanović kometator RTS-a poznatiji kao ‘Aca Informaicja’, Slobodan Šarenac, Darko Plavšić i drugi. Takođe, priprema do komentatoske kabine nekada nije lak, jer priprema za prenos neke utakmice može da traje i po nekoliko dana.

Upravo je engleski komentator Klajv Tindsli predstavio jednu takvu pripremu, a on je radio prenos utakmice između  Totenhema  Vest Hema. On je istakao da mora da ima informacije o igračima, menadžerima, onda postave za taj susret, naravno skorovi ekipa i stanje na tabeli. Potom rekordi fudbalera, kakvi su izvođači penala i skorovi protiv timova koje igraju. 

@primevideosport Never seen so many words on a page before! 😅 #premierleague #commentary #football #primevideo #clivetyldesley ♬ original sound – Prime Video Sport

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter