0
Fudbal

FOTO: Twitter/@sscnapoli

OSVOJIO SKUDETO I SADA IMA STATUS BOŽANSTVA U NAPULJU: Spaletiju laskavo priznanje!

Objavljeno: 09.12.23 u 09:50

Veliki podvig.

Napoli i regija Kampanija imaju svoje božanstvo, a to je čuveni Dijego Armando Maradona koji je sa ovim klubom na jugu Italije  ispisao istoriju. Čudesni Argentinac je svojim magijama zabavljao navijače i čitavu fudbalsku javnost na ‘Čizmi’, a sa Napolitancima osvojo dva puta Skudeto, po jedan Kup, Super kup Uefa Kup (današnja Liga Evrope).

Koliko je poštovan u Napulju govori činjenica da se stadion aktuelnog šampiona Italije zove ‘Dijego Armando Maradona’. Čeznuli su na jugu Italije da titula ponovo dođe kod njih i da se konačno raduju nakon toliko vremena. Čovek koji je upravo to uradio je  Lućano Splaleti.

Italijanski stručnjak je uspeo da na impresivan način donese dugo očekivani Skudeto podno Vezuva, ali je nakon toga otišao sa klupe Napolija zbog neslaganja sa predsednikom Laurentisom i preuzeo kormilo selekcije Italije. Međutim, gradonačelnik  Napulja, Gaetano Manfredi zna da ceni ovakve stvari.

Naime, Splaeti će postati počasni građanin Napulja, a on će biti tek treći čovek kome je to pošlo za rukom u ovom gradu. Prethodno ovo priznanje dobili su profesor Bruno Sicilijano i akademski naučnik i kompozitor i profesor Univeziteta u ovom gradu  Federiko I.

Splaleti je istakao da je još uvek nije preselio podvo Vezuva, ali da se to može desiti u narednom periodu.

-Još se nisam preselio u Napulj za sada, ali to je nešto što se može desiti i zato što sam od sada zvanični ulični jež. Državljanstvo ima ogromno značenje koje me zaista ispunjava zadovoljstvom, radošću, srećom. Jer izvan onoga što su rezultati, određuje se kakva je veza između mene i Napolitanaca, što je veličanstvena stvar – naveo je.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter