0
Fudbal

FOTO: Twitter/Liverpool FC

LIVERUL POSLE PREOKRETA SLAVIO NAD KRISTAL PALASOM: Eliot golčinom rešio susret!

Objavljeno: 09.12.23 u 15:50

Sjajno izdanje izabranika Jirgena Klopa.

Na Selhurst Parku odigrao se sjajan meč 16. kola engleske Premijer lige između Kristal Palasa Liverpula od 13:30. ‘Redsi’ su slavili rezultatom 2:1 nakon preokreta i ostvarili važan trijufm. U prvom poluvremenu nije bilo previše iznenađenja, sem poništenog penala za domaći tim. 

Izabranici Roja Hodžsona poveli su u 57. minutu sa bele tačke pošto je glavni arbitar ovog puta smatrao da jeste faul, a precizan je bio Mateta. Nakon toga Liveprul je bio konkretnija ekipa koja je stvorila više šansi, ali su defanzivci Kristal Palasa bili na dugo na visini zadatka i odolevali konstantnim napadima gostiju. 

Trenutak koji je prelomio susret bio je crveni karton Ajuva, pošto su nakon toga domaći fudbaleri pali u igri. Dominacija gostiju se isplatila pa su golom Salaha u 76. minutu došli do egala. Nastavila se opsada gola Kristal Palasa, a fenomenalni Eliot je sa ivice kaznenog prostora u 91. minutu opalio i postigao fanstatičan pogodak koji je srušio sve nade domaćih.

Liverpul se nakon ove pobede popeo na sam vrh tabele sa 37 bodova, ali uz utakmicu više u odnosu na Arsenal, a u narednom kolu igraju protiv Mančester junajteda. Sa druge strane Kristal Palas je sada na 14. mestu sa 16 bodova, a sledećoj utakmici odmeriće snage sa Mančester sitijem u gostima.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter