0
Fudbal
Pep Gvardiola

Pep Gvardiola (FOTO: Twitter/Manchester City

GVARDIOLA O KRIZI REZULTATA: ‘Uvek se preteruje!’

Objavljeno: 09.12.23 u 11:25

 

Kriza rezultata je pokucala i na vrata Etihada pošto ekipa Pepa Gvardiole ne zna za pobedu u Premijer ligi više od mesec dana. Nakon pobede nad Bormutom 04. novembra, fudbaleri Mančester sitija su u domaćem šampionatu ostvarili tri remija i jedan poraz, što jeste zabrinjavajuće za osvajača ‘tiple krune’ prošle sezone.

Trener ‘Građana’ je istakao da će im loši rezultati pomoći da shvate koliko je teško doći do onog što si postigli do sada.

-Kada pobeđuješ, onda si najbolji na svetu. Kada ne pobeđuješ, onda si u krizi. Uvek se preteruje. Mnogo vremena smo živeli kao mačke, znajući koliko smo dobri. Ovi loši rezultati pomoći će nam da shvatimo koliko je teško uraditi ono što smo mi uradili. Nije stvar u tome da smo se zasitili, onda dođe do kasnih dolazaka na trening, loših treninga, ali to nije slučaj – jasan je.

Dodao je da vidi glad i želju protivnika.

-Vidim glad kod protivnika, želja im je veća. Igrači moraju da shvate da tu ne pomažu moje reči ili naši prethodni uspesti. Oni na terenu moraju da shvate: ’Bože, protivnici su mnogo bolji’. Posle toga možemo da napravimo iskorak, to je jedini način – naveo je Gvardiola.

Priliku za iskupljenje Mančester siti ima sutra na gostovanju Lutonu, a trenutno se nalaze na četvrtom mestu na tabeli sa 30 bodova, šest manje od lidera Arsenala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter