0
Fudbal

FOTO: YouTube/Screenshot

ALEGRI ZADOVOLJAN MINIMALCEM PROTIV NAPOLIJA: ‘Stavili smo ih na -12, to je veoma važna stvar!’

Objavljeno: 09.12.23 u 09:20

‘Radimo na tome da popravimo neke stvari, ali tim ima drugu svest i drugu zrelost.’

Fudbaleri Juventusa pobedili su Napoli minimalnim rezultatom 1:0 u okviru 15. kola italijanske Serije A. Strelac jedinog pogotka bio je Gati, a ‘Stara dama’ je uhvatila ozbiljan zalet i sada predstavlja veliku opasnost po Inter u trci za ‘Skudeto’ pošto je trenutno prva sa utakmicom više od ‘Neroazura’. 

Trener ‘crno-belih’ Maksimilijano Alegri je posle meča istakao da je važno da su Napoli stavili -12.

-Stavili smo Napoli na -12, veoma važna stvar. U teškim trenucima bili smo granitni blok. Moramo ostati skromni i uravnoteženi. Moramo razmišljati o sadašnjosti i poboljšati se, i dalje pravimo greške, ali ostajemo u meču. Znak zrelosti i ubeđenja – jasan je.

Potom se osvrnuo na utakmicu.

-Prvo poluvreme je bila dobra igra na obe strane. Moramo da napredujemo, ponekad moramo da usporimo i drugačije upravljamo loptom, posebno u teškim trenucima. Ali dobro smo prošli, u prvom poluvremenu smo rizikovali na Kontra u kojoj je Szczesni bio odrađen veoma dobro i onda je napravio izvanrednu odbranu Di Lorenca. Zatim smo imali priliku sa Vlahovićem i još jednu. U drugom poluvremenu smo se dobro branili, primili samo jedan udarac Di Lorenca. Radimo na tome da popravimo neke stvari, ali tim ima drugu svest i drugu zrelost: u teškoći ne napušta trku i zna da bude granitni blok – naveo je strateg Juventusa.

Dodao je da su znali da odigraju protiv nezgodnog protivnika.

-Znali smo da igramo protiv jakog tima, koji driblira i ima najbolji posed lopte u Italiji. Prilagodili smo se utakmici, moramo da budemo efikasni i praktični jer u fudbalu na kraju ima rezultata i performanse morate biti praktični. Performans kao cilj sam po sebi nije dovoljan – zaključio je Alegri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter