0
Domaći fudbal

FOTO: Printscreen/YouTube

ZVEZDIN USPON NA KROV SVETA: Pre 32 godine Tokio je bio obojen u crveno-bele boje! (VIDEO)

Objavljeno: 08.12.23 u 09:50

Tada je nastala čuvena fraza „Srbija do Tokija“

Danas se obeležava 32 godine od istorijskog trenutka kada je Crvena zvezda postala prvak sveta 8. decembra 1991. godine u Tokiju, Crvena zvezda je ostvarila jedan od najvećih sportskih trijumfa u svojoj bogatoj istoriji.

U finalu Interkontinentalnog kupa, Crvena zvezda je odmerila snage sa Kolo Kolom, osvajačem Libertadores kupa. Ova utakmica bila je kruna izuzetne godine za crveno-bele, koji su prethodno osvojili Kup šampiona.

Crvena zvezda je potvrdila svoju izuzetnu kvalitetu i hrabrost pobedom od 3:0 nad Kolo Kolom. Golove za Crvenu zvezdu postigli su Vladimir Jugović i Darko Pančev. Ova ekipa, predvođena trenerom Vladicom Popovićem, ušla je zauvek u srca navijača kao simbol uspeha, hrabrosti i sportske izuzetnosti.

Trijumf u Tokiju bio je vrhunac sjajne generacije fudbalera Crvene zvezde, a svaki igrač te ekipe postao je heroj i ikona među navijačima. Danas, navijači širom sveta sa ponosom se sećaju ovog veličanstvenog trenutka i slave 32. godišnjicu od kada je Crvena zvezda postala šampion sveta.

Ovaj podvig ostaje neizbrisiv deo istorije srpskog fudbala i doprinosi bogatoj sportskoj baštini Crvene zvezde. Obeležavanje ove godišnjice pruža priliku da se sećamo i poštujemo onu legendarnu generaciju koja je, uz ogromnu podršku navijača, donela nezaboravan trenutak radosti i slave fudbalskom svetu.

16
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter