0
Extreme

Zurabi Datunashvili najbolji sportista u 2022 during the Olimpijski Komitet Srbije godisnje nagrade at Skupstina Srbije on December 26, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ŠOK ODLUKA SRPSKOG RVAČA: Zurab Datunašvili ide u penziju sa samo 32. godine! (FOTO)

Objavljeno: 08.12.23 u 08:55

Rođeni Gruzin je otkrio i svoje razloge

Srpski rvač Zurab Datunašvili, osvajač bronze na Olimpijskim igrama u Tokiju, objavio je kraj svoje profesionalne karijere u 32. godini. Razlog za ovu odluku su zdravstveni problemi koje je rvač imao.

Datunašvili, koji je postao trostruki šampion, dvostruki svetski i jednostruki evropski, podelio je tužne vesti na društvenim mrežama. Istakao je svoju dugogodišnju posvećenost rvanju i žaljenje što neće moći da se ponovo takmiči na najvećoj svetskoj smotri, posebno nakon što je već ostvario san svakog sportiste – učešće na Olimpijskim igrama.

Otkad znam za sebe, povećen sam rvanju. Bilo je nekih velikih pobeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom sam se plasirao na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sporiste. Posle OI u Tokiju, moj cilj u bile Igre u Parizu i pripremao sam se za njih. Deo javnosti je prošlog leta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, usled zdravstvenih razloga, nisam u mogućnosti da se vratim u formu i zato završavam karijeru sa 32 godine. Ne želim da napustim sport, iako više neću biti aktivan takmičar. Želim da iskoristim svojih 26 godina iskustva u rvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mestima. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali i sa mnom delili radost pobede i žal neuspeha – napisao je Datunašvili na društvenim mrežama.

Njegova odluka označava kraj jedne izuzetne karijere, a rvačka zajednica gubi jednog od najuspešnijih takmičara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter