0
Fudbal

FOTO: Starsport

NEUSPEH U KVALIFIKACIJAMA GA KOŠTAO POSLA: Crna Gora ostala bez selektora!

Objavljeno: 08.12.23 u 15:25

‘Nakon tri godine rada na poziciji koja ima posebno mesto u mom srcu i mojoj karijeri, odlazim ponosan i uzdignute glave.’

Nakon što je ostao bez istorijskog plasmana na Evropsko prvenstvo, selektor Crne Gore, Miodrag Radulović više nije na toj funkciji. Poručio je da su tamošnji savez i on doneli zajedničku odluku nakon dugog razgovora.

-Obaveštavam cenjenu sportsku javnost da sam nakon dugog i konstruktivnog razgovora o dosadašnjem učinku reprezentacije i mogućem produžetku saradnje, sa rukovodstvom Fudbalskog saveza doneo zajedničku odluku da istekom aktuelnog ugovora prestaje moj angažman na mestu selektora seniorske reprezentacije Crne Gore – započeo je.

Dodao je da odlazi ponosan i uzdignute glave.

– Nakon tri godine rada na poziciji koja ima posebno mesto u mom srcu i mojoj karijeri, odlazim ponosan i uzdignute glave. Tokom vremena koje sam proveo kao selektor, reprezentacija Crne Gore je podmlađena, proširena je baza igrača, dobijena stabilnost, napravljen napredak u igri… Ponosan sam i na ostvarene rezultate, a pogotovo na nedavno završene kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u kojima je naša selekcija bila najbliža plasmanu na veliko takmičenje još od baraž mečeva 2012. godine. Ponosan, iako je kod svih nas ostao žal što nismo uspjeli da plasmanom na EURO 2024 krunišemo sjajan zajednički rad – poručio je.

Posebno je zahvalan publici.

– Svi zajedno napravili smo osjetan napredak, stvorili dobru atmosferu i ojačali timski duh u odnosu na prethodne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje su završene bez pobede. Prepoznali su to i naši verni navijači koji su tokom tri godine mog mandata igrače uvek ispraćali sa stadiona gromoglasnim aplauzom, na čemu im se posebno i od srca zahvaljujem – zaključio je Radulović.

Podsetimo, Miodrag Radulović je na mesto selektora Crne Gore zamenio Faruka Hadžibegića i Crnogorce je vodio još u kvalifikacijama za SP i u Ligi nacija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter