0
Fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

LEGENDARNI ČUVAR MREŽE MAŠTA O REPRIZI: Prva želja jeste da se Crvenoj zvezdi ponovi Tokijo

Objavljeno: 08.12.23 u 19:09

Pevala je tad cela planeta da je Zvezda prvak sveta!

Taj čuveni 8. decembar u kalendaru svakog zvezdaša zabeležen je kao crveno slovo, jer toga dana je Crvena zvezda postala šampion sveta, kada je u finalu Interkontinentalnog kupa savladan čileanski Kolo Kolo sa 3:0.

Legendarni golman crveno-beloh Zvonko Milojević sa puno emocija prisetio se čuvenog Tokija, pobede nad Kolo Kolo i Zvezdinom dolasku na svetski tron.

„Prva asocijacija, a ujedno i želja nakon Tokija jeste da Crvena zvezda ponovi isti uspeh. Veoma mi je drago što se zajedno prisećamo velikog istorijskog uspeha, sjajnih vremena i pored pehara u Bariju najvećeg trofeja za Zvezdu. Znali smo protivnika tada veoma dobro, ali je i rival poznavao naše karakteristike. Međutim, jedno je teorija, a potpuno je drugačija praksa, odnosno teren. Trener Vladica Popović je postavio odličnu taktiku, a iako smo imali igrača manje uspeli smo da dođemo do pobede. Sećam se da je Popović tada na poluvremenu rekao da imamo šansu da trijumfujemo i ispišemo istoriju, ali je takođe istakao da ćemo imati slobodno vreme ako pobedimo sve do povratka u Beograd, i uz to se našalio da samo ponesemo pasoše. Sve što je on zamislio smo i ostvarili na terenu. Posle 32 godine Crvena zvezda ima privilegiju da se priseća trenutka kada se popela na krov sveta“ – istakao je Milojević.

Legendarni golman govorio je i o Vladimiru Jugoviću, dočeku u Beogradu od strane navijača i još jednom podsetio na ogroman uspeh Crvene zvezde.
 
– Izuzetno mi je i dan danas drago zbog Vladimira Jugovića, bio je junak utakmice sa dva gola. Približno smo vršnjaci i dolazimo iz istog mesta. Ispisali smo svi zajedno istoriju Crvene zvezde, koja se nikada neće zaboraviti. Ekipa je bila formirana nekoliko godina unazad i izvršena je samo dodatna selekcija. Na našu i sreću navijača smo postali svetski prvaci. Zato je fudbal najlepši sport, jer je nepredvidljiv. Od trenutka kada smo sleteli na aerodrom u Beogradu i dok smo stigli na našu Marakanu, koja je bila prepuna kao da se igra međunarodna utakmica, a ljudi koji nisu mogli da dođu na stadion da nas pozdrave su izlazili na prozore i terase kako bi nam mahali. Nezaboravno iskustvo za sve nas igrače. Fudbal donosi najveće radosti, a siguran sam da to navijači Crvene zvezde veoma dobro znaju – zaključio je čuveni golman Zvonko Milojević.
3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter