0
Evropske lige

FOTO: Twitter/AC Milan

JOVIĆ DOBIJA KONKURENCIJU: Srbin neće biti srećan zbog poteza Milana!

Objavljeno: 08.12.23 u 08:33

Novi napadač bi mogao da stigne na San Siro

Luka Jović podseća na stare dane kada je tresao mreže, kao u vreme kada je vredeo 63 miliona evra u Real Madridu. Ipak, njegov ostanak u Milanu nakon pozajmice iz Fiorentine zavisiće od doslednih nastupa, posebno s obzirom na klupsku potragu za senzacionalnim napadačem Štutgarta, Seruom Žirasijem.

Milan je pokrenuo konkretnu ponudu za produktivnog napadača Štutgarta, koji je već postigao 16 golova na 11 utakmica Bundeslige. Momak iz Gvineje dolazi po povoljnoj ceni, sa klauzulom od samo 17,5 miliona evra, iznosom koji italijanski divovi žele da iskoriste.

Skauti Milana, predvođeni direktorom Žofrijem Monkadom, posmatrali su Žirasija uživo nekoliko puta tokom poslednja dva meseca, spremni da uđu u pregovore sa zastupnicima ovog golgetera.

Izazov za Milan predstavlja veliko interesovanje za Žirasija iz najjačih evropskih liga, s obzirom na to da su se raspitivali premijerligaši (Njukasl, Mančester junajted, Vest Hem), kao i Bajern Minhen. Ovo dodatno pojačava konkurenciju za njegov potpis.

Ipak, Milan izgleda odlučan da prvi konkretizuje stvari i već u januaru ostvari značajan transfer. Ako uspeju, Žirasi će pružiti snažnu konkurenciju Joviću, pridružujući se standardnom Olivije Žiruu, Joviću i velikom talentu Federiku Kamaradi.

Jović će morati da održi formu prikazanu protiv Frozinonea, gde je postigao gol i asistirao, kako bi osigurao svoje mesto u timu. Inače, mogao bi se suočiti sa većom konkurencijom ili istražiti druge opcije na transfer pijaci, posebno ako ponovi nedavnu sjajnu igru.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter