0
Domaći fudbal

Barak Bahar (FOTO: FK Crvena zvezda)

BAHAR PORUČIO: ‘Obaranje rekorda biće velika stvar za Crvenu zvezdu!’ (VIDEO)

Objavljeno: 08.12.23 u 18:05

‘Iza nas je veoma važna pobeda na planu samopouzdanja.’

Tim iz Ljutice Bogdana nastavlja pohod ka samom vrhu i poteru za Partizanom nakon dve vezane pobede bez primljenog gola. Samopuzdanje ekipe koje je poljuljano zbog ispadanja iz Evrope trebalo bi da se podigne nakon što su u poslednja dva meča postigli 6, a da im se nijednom nije zatresla mreža. Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 18 časova dočekuju lučansku Mladost u okviru 18. kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

Trener ‘crveno-belih’, Barak Bahar je pred ovaj duel istakao da je vrlo važno da ne primaju golove i da je težak period iza njih.

-Iza nas je veoma važna pobeda na planu samopouzdanja. Vrlo bitno za nas je činjenica da nismo primili pogodak, dok smo sa druge strane uspeli da postignemo pet golova. Verujemo da je iza nas period u kome smo pružali dobre partije, ali nažalost nismo uspeli da budemo efikasni. Trijumf je došao u pravom trenutku, a na nama je da nastavimo da igramo tako i na sledećem meču – započeo je.

Dodao je da se nada da će nastaviti u istom ritmu.

-Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Nismo bili dovoljno koncentrisani na nekim prethodnim duelima. Postigli smo lepe golove na prethodnoj utakmici, koji će nam značiti za podizanje samopouzdanja. Bitno je da naša ekipa stvara i realizuje šanse – jasan je on.

Mladost dolazi na Marakanu bez Patrika Frajdeja koji je najbolji strelac ekipe.

-Ne vezujemo se samo za jednog ili dva igrača protivničke ekipe, već za kompletan tim koji nam dolazi. Na nama je da budemo koncentrisani kao na prethodnoj utakmici i da izađemo na kraju meča kao pobednici. Nadam se da će sutra tako biti – smatra Izraelac.

Naveo je da moraju da zadrže energiju iz prošle utakmice.

-Moramo da zadržimo energiju koju smo imali na prošlom meču, uprkos mnoštvu rotacija. Veliki broj mladih igrača je dobilo priliku da zaigra, a opet smo uspeli da tokom kompletne utakmice držimo ritam i napadamo. Želimo da tokom svih 90 minuta budemo agresivni, napadamo, kreiramo šanse i igramo presing – rekao je Barak.

Uputio je pohvale na račun Kataija.

-Katai je odigrao odličnu utakmicu i postigao vrlo lep pogodak. U situaciji kada je zatresao mrežu, izvršio je pritisak na štopera protivničke ekipe, što je samo pokazatelj da vredno radi, sprema se i može mnogo da pomogne našem timu – govorio je.

Dotakao se i igračkog kadra.

-Nakon treninga ćemo preciznije znati situaciju kada je u pitanju igrački kadar za meč protiv Mladosti. Videćemo da li ima povređenih u ekipi, kao i da li je neko od igrača prehlađen. U ovom trenutku znam da su svi osim Mirka Ivanića spremni za duel, ali ćemo proceniti ko je odmoran i svež za sutrašnji meč – kazao je izraelski stručnjak.

Ukoliko Crvena zvezda ne bude poražena sutra od Mladosti na Marakani srušiće rekord Real Madrida od 122 utakmice bez izgubljenog susreta na domaćem terenu.

-Razmišljamo u pravcu pobede na sutrašnjoj utakmici, a ako uspemo da oborimo rekord uradićemo veliku stvar za Crvenu zvezdu. Fokusirani smo na svaku narednu utakmicu. Imamo i dva važna meča protiv Mladosti i Spartaka u prvenstvu. Takođe, očekuje nas i duel u Ligi šampiona protiv Mančester Sitija. Iako ne razmišljamo o tome, znamo da je večiti derbi veoma važna i bitna utakmica. Želimo da u dobroj formi dočekamo susret sa večitim rivalom – poručio je strateg ‘crveno-belih’.

Fokusiran je samo na sutrašnji meč.

-Razmišljamo o utakmici protiv Mladosti u subotu, dok ćemo već od nedelje moći da razgovaramo o Mančester sitiju i svemu što nas očekuje. Sada smo fokusirani na sutrašnji meč – zaključio je Bahar.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter