0
AdmiralBet ABA Liga

Partizan - Crvena Zvezda, ABA Liga, ABA Liga, Belgrade, Serbia, on Oct. 30, 2023. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SEZONA KOJU ĆE JADRAN UPAMTITI: Veliki broj rekorda oboren u samo 10 utakmica ABA lige!

Objavljeno: 07.12.23 u 19:33

Možda će još neki pasti do kraja tekuće sezone

Posle deset kola ABA lige, igrači i timovi su ostavili neizbrisiv trag u istoriji ovog regionalnog takmičenja, postavljajući brojne rekorde i stižući do impresivnih dostignuća.

Partizan je iznenadio ljubitelje košarke rekordnom pobedom nad FMP-om, ostvarivši razliku od čak 44 poena. Ova pobeda je izjednačila rekord za drugu najveću pobedu u istoriji ABA lige. Klupski rekord za najveću pobedu na gostovanju pripada Partizanu, ali ligaški rekord i dalje drži Zadar, koji je 2010. godine Helios Sanse pobedio sa 44 poena prednosti.

Niz igrača takođe je zabeležio značajne statističke uspehe. Balša Koprivica dostigao je brojku od 50 blokada, dok su Karlo Žganec i Marko Ramljak postigli 1000 poena, odnosno 500 defanzivnih skokova. Karlo Matković je stigao do 300 postignutih koševa za dva poena. Zoran Nikolić je upisao 100. blokadu, zauzevši 12. mesto na Ol-tajm listi najboljih blokera. Dragan Milosavljević je došao do 600. uhvaćenog skoka, dok je Marko Jošilo postigao 200. trojku. Luka Božić je dostigao 700. skok u svojoj ABA ligaskoj karijeri.

Neki od igrača su promenili i Ol-tajm liste. Luka Mitrović je preskočio Darka Planinića na 18. mestu liste najviše postignutih šuteva za dva poena. Marko Jagodić Kuridža se popeo na 14. mesto igrača sa najviše defanzivnih skokova, dok je Jaka Blažić preteći Suada Šehovića postao 12. igrač sa najviše postignutih šuteva iz igre.

Ovo je samo deo istorijskih dostignuća koja su obeležila prvi deo sezone u ABA ligi, nagoveštavajući da će borba za titulu biti neizvesna i prepuna uzbuđenja.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter