0
ATP

Rafael Nadal (FOTO: Starsport)

PROSLAVLJENI FRANCUSKI TENISER SMATRA DA NADAL NIJE PRETNJA NA RG: “ Ne mislim da je sposoban da po 15. put podigne trofej“

Objavljeno: 07.12.23 u 11:46

Nadal je prvu titulu na Rolan Garosu osvojio na debiju 2005, ima učinak 112-3, a poslednji put je slavio 2022. godine

Bivši francuski teniser Floran Sera izražava sumnje u sposobnost Rafaela Nadala da ponovno osvoji Rolan Garos.

Iako je Španac rekorder sa 14 titula na ovom prestižnom turniru, bio je odsutan gotovo godinu dana zbog problema sa kukom.

Nadal planira da se vrati tenisu na turniru u Brizbejnu, ali će se suočiti sa teškim izazovima zbog niskog ranga na turnirima, što znači da neće imati status nosioca. Ove promene u statusu mogu otežati Nadalov put do uspeha, kako ga je Sera izgleda ocenio skeptično u vezi s potencijalnim povratkom na vrhunski nivo.

Ne mislim da je sposoban da po 15. put podigne trofej na Rolan Garosu. Osim snimaka na kojima trenira intenzivno, mislim da je odsustvo od godinu dana jako dugo„, rekao je Sera za „RMC sport“ i dodao:

Moraće da napravi izuzetan niz, stekne samopouzdanje, sve to bez statusa nosioca, bez zaštite u prvim rundama. Sa 37 godina, čini mi se malo komplikovano da se osvoji Rolan Garos, da vam pravo kažem. Po meni, postoji manje od 10 odsto šansi da ga vidim kako osvaja Rolan Garos„.

Nadal je prvu titulu na Rolan Garosu osvojio na debiju 2005, ima učinak 112-3, a poslednji put je slavio 2022. godine.

Što se tiče Sere, on je igrao između 2000. i 2015, a najveći uspesi su mu titule u Bukureštu i Adelejdu

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter