0
Domaći fudbal

PARTIZANU SE NIJE PONOVILA PROŠLA GODINA: ‘Crno-beli’ bolji od Grafičara nakon boljeg izvođenja penala! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 07.12.23 u 18:06

Zanimljiv meč.

U okviru osmine finala Kupa Srbije fudbaleri Partizana dočekali su Grafičas na stadionu u Humskoj od 16 časova. Nakon regularnog dela rezultat je bio 1:1. Gosti su poveli golom Ajdara u 64. minutu, a ‘crno-beli’ su izjednačili preko mladog Dušana Jovanovića u 78. minutu, pa se pobednik odlučivao izvođenjem penala gde su bili uspešniji domaći (5:4).

Prvo poluvreme:

Crno-beli’ su imali prvu šansu na utakmici kada je u 2. minutu nakon kornera koji je izveo Natho glavom je šutirao Šćekić, ali je lopta otišla preko gola. Nastavio je domaćin da dominira, pa je u 10. minutu uporni Baždar šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Guteša zaustavio njegov udarac. Grafosi su pokazali da nisu došli da se predaju pa je nakon centaršuta u 15. minutu lopta došla do Ajdara koji se nalazio unutar kaznenog prostora, šutirao glavom, ali nedovoljno precizno.

FOTO: Starsport

Novu šansu Partizan je imao preko Baždara u 18. minutu kada mu je lopta ostavio Mening na ivici šesnaesterca, a on oprobao svoj šut, međutim, Guteša  je ponovo spasio svoj tim. U 24. minutu nova opasnoj je bila po gol ‘crno-belih’ kada je nakon centaršuta Ajdara, Babakar je glavom udario loptu, ali je Jovanović bio siguran.

Nakon kratke inicijatice Grafičara, na isteku 26. minuta Baždar koji je bio vidno raspoložen na ovom susretu šutirao je, a Guteša je uhvatio loptu bez večih problema. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru ‘ljubičastih u 30. minutu nova šansa za Baždara koji je na desetak metara od gola šutirao, ali je čuvar mreže gostiju ponovo bio na visini zadatka. 

FOTO: Starsport

Jovanović je u 33. minutu sprečio Grafičar da dođe do vođstva kada je Vasiljević proigrao Babakara, a on šutirao, a Nišlija se novom intervencijom sjajno istakao. Fudbaleri Grafičara su u 38. minutu bili u prilici da dođu do vođstva kada je Ajdar okušao svoj šut sa distance, ali je Jovanović ponovo pokazao svoj kvalitet i odbranio udarac. Nakon zanimljivog prvog dela na odmor se otišlo najnepopularanijim rezultatom (0:0). 

Drugo poluvreme:

Saldanja je u 50. minutu imao šansu da svoj tim dovede u vođstvo, ali je Guteša dobro reagovao i poslao loptu u korner. U nastavku vodila se velika borba oba tima, nisu se Grafosi predavali ni u jednom trenutku i pokazali veliki karakter i želju protiv lidera na tabeli Mozzart Bet Superlige Srbije. Morao je  Duljaj svoje prvotimce Zahida, Stojkovića Saldanju da pošalje na teren kako bi promenio nešto, ali su se gosti savršeno branili.

FOTO: Starsport

Grafičar je došao do prednosti u 64. minutu nakon solo prodora Ajdara koji je šutirao sa ‘kapice’ kazenog prostora i bio milimetarski precizan taman toliko da Jovanović bude savladan. Međutim, nakon svega dva minuta odmah su usledile muke Marka Neđića i njegov tim pošto je Babakar neopreznoim potezom dobio drugi žuti, a gosti su ostali sa desetoricom na terenu.

Domaći su pretili u 69. minutu kada je Šehović bio u šansi sa desetak metara od gola, ali je njegov šut otišao preko prečke. Vršili su pritisak izabranici Igora Duljaja, ali su defanzivci Grafičara bili na visini zadatka. Dosta se istakao i golman gostiju Guteša koje je šuteve ‘crno-belih’ zaustavljao i držao svoj tim u životu. 

Međutim, nisu uspeli gosti da održe prednost, pa je mladi Dušan Jovanović na svom debitanstkom nastupu postigao pogodak, on se sjajno snašao na pas Stojkovića i izjednačio rezultat. 

U samom finišu susreta mogao je Grafičar do pobede kada je Petrović imao prodor po desnoj strani i ušao u kazneni prostor, šutirao, ali je Jovanović bio ponovo na visini zadatka. Uspeli su gosti da se odbrane, pa je nakon boljeg izviođenja jednesteraca bolje prošao Partizan.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter