0
Fudbal

FOTO: Starsport

ANDRIJA MAKSIMOVIĆ ZA HS: ‘Neverovatan je osećaj debitovati za Crvenu zvezdu, san mi se ostvario time što sam zaigrao na Marakani!’

Objavljeno: 07.12.23 u 15:00

‘Debi za Zvezdu je za mene najveći mogući motiv da budem još bolji.’

U okviru osmine finala Kupa Srbije odmerili su snage fudbaleri Crvene zvezde i niškog Radničkog. Četa Baraka Bahara ostvarila je ubedljivu pobedu rezultatom 5:0. Međutim, ovaj trijumf pao je u drugi plan pošto je još jedan đak ‘crveno-belih‘ upisao debitanski nastup za šampiona države. Mladi Andrija Maksimović rođen 2007. godine upisao se zlatnim slovima u Ljutice Bogdana.

Naime, on je peti najmlađi debitant Zvezde u njenoj istoriji. Ispred njega su ostali samo Ivan Ilić, Đurovski, Milosavljević i Luka Jović. Prolazile su kroz ‘Marakanu‘ mnoge legende i prekaljeni asovi, ali najslađe je kada na ovaj čuveni teren istrči neko ko je ponikao u klubu. O ovom mladom talentu ne treba trošiti mnogo reči pošto je dobio nadimak ‘Zvezdin Mesi’, a takođe upoređuju ga sa Dejanom Stankovićem. Maksimović je za HotSport govorio o utiscima sa svog debija.

 Imao si savršen debi za Crvenu zvezdu, pošto je tvoj tim pobedio niški Radnički sa 5:0. Kakav je osećaj?

AM: Neverovatan je osećaj debitovati za Crvenu zvezdu, jer je to klub za koji navijam ceo život i u kom sam ponikao. San mi se ostvario time što sam zaigrao na Marakani pred našim navijačima, ali tek sam na početku što se tiče snova. Svi su vezani za Zvezdu i nadam se da ću uskoro imati priliku da ostvarim i preostale. Debi ću pamtiti do kraja života.

 Postao se peti najmlađi debitan u istoriji tima iz Ljutice Bogdana. Da li si ponosan na taj podatak?

AM: Ponosan sam, jer svi znamo da je Zvezda najveći klub na ovim prostorima. Video sam posle utakmice listu i zaista je čast naći se u tom odabranom društvu. Drago mi je što je na listi i moj „klasić“ Veljko Milosavljević, zajedno stasavamo u Zvezdi i ceo život se znamo.

Ove sezone si na 16 utakmica za ekipu Grafičara postigao šest golova i zbog sjajnih partija si dobio nadimak ‘Zvezdin Mesi’. Da li je to podsticaj za još veći trud i rad?

AM: Mesi je nadimak koji imam još iz Novog Pazara, tako da je samo prenet u Zvezdi kasnije. Mislim da je to zbog stila igre, ali i frizure koju sam ranije imao. Prija mi, on mi je fudbalski uzor, tako da svako poređenje sa njim mi godi i dodatno me motiviše.

O tvom talentu se dosta priča, upoređuju te sa legendom Zvezde, Dejanom Stankovićem. Kako komentarišeš to?

AM: Prija mi svako poređenje sa nekim ko je legenda Zvezde, ali i srpskog fudbala. Nastaviću da radim vredno i da budem još bolji. Debi za Zvezdu je za mene najveći mogući motiv da budem još bolji – istakao je Maksimović.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Anastasija Velanac (@anastasija_zvezdakids)

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter