0
Ostali sportovi

FOTO: ARMMADA

NAJBOLJI MLADI TEŠKAŠ NA SVETU ZA HS: Jovan Leka je srpsko MMA čudo – ‘Znam da nisam daleko od UFC-a!’

Objavljeno: 06.12.23 u 19:11

UFC karijera je nešto što ga nesumnjivo čeka.

Srpska MMA scena napreduje svakoga dana i podiže se na sve viši nivo. Ipak, nije pažnja jednako usmerena ka svima, a nekako ispod „radara“ prolaze uspesi jednog od najboljih mladih teškaša na svetu – Jovana Leke. Momak rođen 2002. godine ima skor od šest pobeda i svega jednog poraza.

Trenira u Family Fight Team-u iz Novog Sada, a on i njegov trener Dado Mihajlović za sada vuku prave poteze kada je razvitak Lekine karijere u pitanju. U MMA krugovima „šuška se“ da bi on mogao da bude što bi se reklo „next big thing“ srpskog MMA sporta. U razgovoru za HotSport otkrio je kako je zadovoljan godinom za nama:

FOTO: ARMMADA

„Prezadovoljan sam, mnogo sam napredovao u svakom segmentu kao što je i bio plan, a uz to sam ostvario dve pobede nad dvojicom tvrdih i iskusnih protivnika. Žao mi je sto nisam odradio makar jos jednu borbu do kraja godine, ali splet okolnosti je bio takav da to nije bilo moguće izvesti.“

Leka se trenutno nalazi u Beču, gde pomaže Aleksandru Rakiću, etabliranom UFC borcu u pripremama za naredni meč:

FOTO: ARMMADA

„Tako je, trenutno sam tu u Beču, došao sam da dam sve što mogu uz najbolju nameru kako bi Aci pomogao kroz kamp. Naravno to mi mnogo znači na svakom polju, to je čovek koji se nalazi u vrhu sveta i pre svega je čast i zadovoljstvo što sam tu i što mogu bilo kako da mu pomognem. Što se tiče kontakta, Aleksandar Terzić i Dado Mihajlović koji su takođe tu sa nama i uz njih sam zapravo upoznao Rakića, a evo sad i došao kod njega u Beč.“ – rekao je Leka, te potom govorio o planovima za budućnost:

„Planovi su da nastavim da napredujem i grabim znanje koliko god mogu. Da nastavim da pobeđujem ko god mi se nađe na putu. Imam jasan cilj ispred sebe i grabim ka tome. Imam odličan tim i ljude kojima verujem u potpunosti i mislim da su velike stvari blizu.“ – dodao je ovaj mladi borac.

FOTO: ARMMADA

Na samom kraju morali smo da se dotaknemo i UFC-a jer se iskreno nadamo da će uskoro tamo nastupiti.

„Što se tiče UFC-a mislim, odnosno znam da nisam daleko, to je moj cilj i grabim ka tome, ali naravno nema preteranog srljanja. Idem korak po korak, a sve što treba da dođe i što zaslužim doći će, ali kroz možda jednu, dve borbe mislim da bi već mogao biti potpuno zreo za tako nešto bez obzira na moje godine. S obzirom da ću uskoro imati sledeću borbu očekujem da ubrzo nakon toga postanem najmlađi srpski teškaš u UFC-u“ – zaključio je Leka.

38
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter