0
Tenis

FOTO: YouTube/Screenshot

NADAL GOVORIO O TEŠKOJ GODINI: ‘Bio je težak put, ali spreman sam da se vratim!’

Objavljeno: 06.12.23 u 14:20

‘Potpuno sam uzbuđen što ću uložiti napor da se zabavim i budem konkurentan.’

Još malo će godinu dana kako na teniskim terenima nema španskom velikana u belom sportu, Rafaela Nadala. Njega je od ‘posla’ odvojila povreda kolena zbog koje je mora na operaciju, nakon čega je usledio naporan i dug oporovak. Rafin veliki povratak očekuje na turniru u Brizbejnu koji će se održati januara, a takođe najavio je i kraj karijere naredne godine.

Nadal je naveo za špansku Marku da je ovo bila duga godinja puna razočaranje i pokušaja da se vrati na teren dok nije odlučeno da ode na operaciju.

-Bila je to duga godina, prolazila je kroz mnoge faze. Od pokušaja da se vratim na trke na šljaci, nedelju za nedeljom, razočarenje za razočarenjem, sve dok nije došlo vreme da se zaustavimo i kažemo da je dosta, i zaista potražimo rešenje, a to  je bila operacija – objašnjava on.

Dodao je da onda usledio težak put.

-Od tada je sve bio novi horizont, težak put mislim, ali uvek održavam nadu u povratak. Naravno, bilo je mnogo nedoumica i trenutaka u kojima je izgledalo nemoguće da ovaj trenutak dođe. održano i uzbuđenje. Mislim da sam spreman da se vratim, ne znam na kom nivou, ne znam šta da očekujem, nemam pojma i nije me ni sada briga. Potpuno sam uzbuđen što ću uložiti napor da se zabavim i budem konkurentan – istakao je Španac.

Nada se uspešnom povratku.

-Imao sam dobre nedelje, trenirajući na nivou koji mi omogućava da se ponovo takmičim. Igram turnir koji sam već igrao u prošlosti, što je poznato, turnir 250. Znam da je to težak turnir, ali nadam se da ću biti spreman da se takmičim, ne težim ničemu drugom, da budem konkurentan – jasan je Nadal.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter