0
Tenis

FOTO: Starsport

MEĐEODVIĆ NAKON VELIKOG USPEHA: ‘Zahvalan sam svima, a posebno mom uzoru Novaku Đokoviću!’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 06.12.23 u 13:40

‘Svaki sportski uspeh, pa tako i moj, utemeljen je na upornim, iscrpljujućim treninzima i ličnom odricanju.’

Mladi teniski as Srbije Hamad Međedović sezonu 2023. završio je trijumfalno osvojivši završni Masters za mlađe kategorije (do 21 godine) koji je održan u Džedi i koji je okupio najboljih osam na svetu.

Hamad je podigao pehar koji su nekoliko godina ranije osvajali Stefanos Cicipas, Janik Siner i Karlos Alkaraz. Danas su ovi momci deo najboljih 10 igrača na svetu. Ovo je samo jedan pokazatelj da polako, ali sigurno 20-godišnji Međedović trasira put ka eliti. U finalu MastrersaNove generacijeHamad je savladao Francuza Artura Filsa 36. na ATP listi 3:4 (6:8), 4:1, 4:2, 3:4 (9:11), 4:1 i postao prvi srpski teniser koji je osvojio ovo takmičenje.

U 2023. Međedović je osvojio čelendžer titule u Sekešfehervaru (Mađarska), Mathauzenu (Austrija) i Majorci (Španija). Igrao je i dva polufinala na turnirima iz serije 250 (u Gštadu i Astani). Početkom godine bio je 255. na ATP listi, a danas je 112. Debitovao je u Dejvis kup selekciji Srbije i ostvario pobedu.

Hamad je saopštenjem istakao da se zahvaljuje svima koji su ga bodrili.

-Nakon ovog velikog uspeha želim svima vama koji ste me na bilo koji način podržavali i bodrili da se od srca zahvalim. Iako većina vas nije mogla biti na tribinama ipak ona topla ljudska briga i podrška dođe do svakoga i to kada je najpotrebnija. Ta energija koja dolazi pomaže i na terenu gde nije dovoljna samo fizička spremnost već i ona unutrašnja, za kojom svako od nas traga. Vaša energija je došla do mene u najpotrebnijem trenutku.

FOTO: Starsport

-Iako je uvek rizik pobrojati sve ljude i institucije koje su od mog početka bili tu kao podrška, kao pomoć i oslonac, koji su mi dali neprocenjive savete, kako one sportske tako i one, možda i važnije – ljudske, želim posebnu zahvalnost uputiti mojim roditeljima, svojim sestrama, i mome bratu Ecu, kao i mnogobrojnoj široj porodici.

-Neizmernu zahvalanost i poštovanje upućejm svom prvom treneru Edisu, velikom čoveku i treneru Boći, mome teniskom uzoru Novaku Đokoviću koji je veći čovek nego teniser, a onda možete zamisliti kakva je to gromada od čoveka kada je prvi reket sveta, mom sadašnjem timu sa kojim radim na čelu sa Viktorom Troickim čija mi saradnja dosta znači, a ujedno smo ostvarili i najbolje rezultate.

FOTO: Starsport
FOTO: Starsport

Zahvalnost upućujem Teniskom savezu Srbije, Ministarstvu sporta Republike Srbije, gradskoj upravi Grada Novog Pazara kao i svim institucijama, privrednicima, dobrim ljudima koji su bili tu kada je bilo potrebno. Naravno, svaki sportski uspeh, pa tako i moj, utemeljen je na upornim, iscrpljujućim treninzima i ličnom odricanju, neizbežan je i talenat ili Božiji dar kako ga osećam, a neophodna je i sportska sreća, koja je ovaj put bila na mojoj strani.

-Svoju radost, sreću i uspeh delim sa svojim sugrađanima u Novom Pazaru, gde je moja duša, ali i u širokom krugu prijatelja, komšija i divnih ljudi koji su me prihvatili u Beogradu. Uspesi i radosti traju kratko, tako da odmah po povratku u Srbiju već su isplanirane nove pripreme i treninzi, pa nisam u prilici odgovoriti mnogobrojnim pozivima i željenim proslavama.

-Hvala svima i nadam se da ću čim pre biti u prilici podeliti svoju radost sa dragim ljudima i sugrađanima kako u Beogradu, tako i u svom rodnom Novom Pazaru – naveo je Međedović.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter