0
Fudbal

FOTO: Starsport

BIVŠI REPREZENTATIVAC SRBIJE O OČEKIVANJIMA NA EURU: ‘Definitvno nisu velika, ali ja sam optimista!’

Objavljeno: 06.12.23 u 10:50

‘Smatram da je put ka Evropskom prvenstvu bio zaista dosta olakšan.’

Proteklih nekoliko nedelja je aktuelna priča o istorijskom plasmanu nacionalnog tima Srbije na Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine održati u  Nemačkoj nakon malo više od dve decenije. Nekadašnji reprezentativac ‘Orlova’ Luka Milivojević je u razgovoru za Meridian Sport naveo da je ovo veliki uspeh.

-Imajući u vidu da se čak 24 godine čekalo na plasman, veliki je uspeh što će Srbija učestvovati na turniru u Nemačkoj. Ipak, smatram da je put ka Evropskom prvenstvu bio zaista dosta olakšan. Što se ličnih očekivanja tiče, s obzirom na prikazanu igru i formu, ona definitvno nisu velika. Lepo je kada Srbija učestvuje na velikim, prestižnim takmičenjima, ali sve viđeno u kvalifikacijama ne obećava i ne stvara samopouzdanje. Ipak, ja sam i dalje optimista jer igrači poseduju kvalitet – jasan je.

FOTO: Starsport

Dodao je da je grupa po meri.

-Grupa je po meri. Englezi su favoriti. Imaju sjajan tim sastavljen pretežno od igrača iz Premijer lige, što dovoljno govori o njihovom fudbalskom kvalitetu. Gradili su godinama ekipu i pokazali su da su sposobni da idu do samog kraja na takmičenjima. U vrhu su. Ostala tri tima su tu da se nadmeću. Slovenija je jedan nivo ispod nas. Smatram da će Srbija sa Dancima voditi bitku za drugo mesto u grupi. Danska je jako dobra selekcija. Biće teško. Nemam neke posebne savete za momke. Znaju oni šta treba da rade. Godinama igraju u odličnim ligama, borili su se protiv tih igrača. Potrebno je da se adekvatno pripreme. Nama leže te ostrvske ekipe, pa se navijački nadam da ćemo uspeti da izvučemo pozitivan rezultat – poručio je bivši fudbaler Kristal Palasa.

Najteža odluka u karijeru mu je oproštaj od reprezentacije.

-Tačku na tu priču sam odavno stavio. Kada sam doneo odluku i javno je saopštio, istog trenutka sam i zauvek završio. To je najteža odluka u mojoj dosadašnjoj karijeri. Ne bih se vraćao na to – zaključio je Milivojević.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter