0
Fudbal
FK Panatinaikos

FOTO: Twitter/@paofc_

HAOS U GRČKOJ: Domaće prvenstvo obustavljeno jer sudije bojkutuju!

Objavljeno: 06.12.23 u 15:08

Nesvakidašnja situacija.

Šampionat u Grčkoj biće prekinut u narednom periodu, a razlog je štrajk sudija zbog sve učestalijih napada na arbitre tokom mečeva. Sudijska organizacija Grčke proglasila je bojkot, uz obaveštenje da neće suditi mečeve u ligi predstojećeg vikenda.

– Grčke i strane sudije su stalna meta i žrtveni jarci. Dobijamo pretnje, nad nama se vrši nasilje, trpimo napade i fizičke i verbalne, a sve to prolazi nekažnjeno. Zbog toga smo odlučili da nećemo suditi na utakmicama, počevši od sledećeg vikenda, dok nam se ne obezbede sigurni uslovi za obavljanje našeg posla – poručuju.

Napadi na arbitre u Grčkoj su sve učestaliji, a poslednji u nizu bio je prethodnog meseca, kada su navijači kantama goriva gađali Andreasa Gamarisa u Atini. Takođe, Tasos Papapetru dobio je pretnje smrću zbog njegovih odluka na jednom meču. Tamošnji savez se još uvek nije oglasio.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter