0
Fudbal

FOTO: Starsport

VAŽNE VESTI ZA SRBIJU: FSS odabrao bazu naše reprezentacije u Nemačkoj za EURO 2024!

Objavljeno: 05.12.23 u 19:11

Evo gde će biti smešteni naši fudbaleri

Posle nedavnog žreba za grupnu fazu Evropskog prvenstva 2024. godine, fudbalska reprezentacija Srbije donela je odluku o svojoj bazi tokom turnira. Na osnovu geografskih odrednica, grupa C u kojoj se nalazi Srbija sa Engleskom, Slovenijom i Danskom, odredila je da ekipa svoj dom pronađe u južnom delu Nemačke.

Nakon pažljivih razmatranja, odlučeno je da reprezentacija Srbije boravi u Augzburgu, u luksuznom hotelu „Maximilian’s“, koristeći trening centar „Rosenaustadion“. Ova lokacija pruža optimalne uslove smeštaja i treniranja, a odabrana je i s obzirom na to da će se poslednje dve utakmice u grupi odigrati u Minhenu na stadionu „Alijanc Arena“, koji se nalazi nedaleko od Augzburga.

Hotel „Maximilian’s“ s pet zvezdica već je bio domaćin reprezentacije Nemačke, kao i renomiranih klubova poput Bajern Minhena i Borusije Dortmund. S obzirom na visoke standarde u smeštaju i trening centru, ova odluka ima za cilj maksimizaciju komfora i profesionalnih uslova za igrače.

Reprezentacija Srbije će po UEFA regulativi stići u Nemačku pet dana pre prve utakmice. Pre toga, tim će imati četiri prijateljske utakmice, raspoređene u martu i junu. Detalji oko datuma i protivnika biće uskoro objavljeni od strane Fudbalskog saveza Srbije.

Ovaj premišljeni izbor ima za cilj da osigura što manje putovanja i opterećenja za ekipu tokom grupne faze, pružajući im najbolje uslove za uspeh na Evropskom prvenstvu.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter