0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

SRBIJA PROŠLA U DRUGU FAZU: Rukometašice nakon dva poraza na Svetskom prvenstvu pobedile Čile!

Objavljeno: 05.12.23 u 19:31

Naše devojke čeka težak posao u nastavku takmičenja

Nakon poraza od Danske i Rumunije u prva dva kola Svetskog prvenstva, ženska rukometna reprezentacija Srbije se vratila na pobednički kolosek, savladavši selekciju Čilea rezultatom 30:16. Ova ubedljiva pobeda omogućila je ekipi Srbije da zauzme treće mesto u grupi i plasira se u drugu fazu takmičenja.

Iako je rezultat na kraju bio ubedljiv, tokom prvog i početkom drugog poluvremena, izabranice selektora Uroša Bregara nisu pružile očekivanu igru. Tokom prvih 20 minuta, reprezentacija Srbije postigla je samo pet golova protiv selekcije Čilea, koja je u prethodna dva kola primila čak 90 golova. Na poluvremenu je Srbija imala prednost od 10:6, ali je Čile uspeo da smanji na 10:9 na početku drugog poluvremena.

Ipak, reprezentativke Srbije su se kasnije stabilizovale, preuzele kontrolu nad utakmicom i završile je ubedljivom pobedom. Najefikasnija igračica utakmice bila je Stamenić sa sedam postignutih golova.

Srbija se sada priprema za drugu fazu takmičenja, gde ih očekuju izazovi sa ekipama Nemačke, Poljske i Japana. Utakmice u novoj grupi počinju u četvrtak, a za napredovanje će biti potrebna mnogo bolja igra, s obzirom da reprezentacija Srbije neće preneti nijedan bod iz prethodne faze.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter