0
Fudbal

FOTO: FK Brodarac

NEBESKI USPON FK BRODARAC: Od ljubavi prema fudbalu do evropskih visina! (FOTO)

Objavljeno: 05.12.23 u 12:30

Kada bismo se vratili samo deset godina unazad i spomenuli ime FK Brodarac, možemo reći da je to bio klub ljubitelja fudbala, života punog ljubavi i poštovanja.

Danas, FK Brodarac predstavlja vrhunac modernih fudbalskih shvatanja, s dva puta osvojene lige šampiona, dva puta vicešampioni Srbije u omladinskoj selekciji, te brojni igrači koji su stigli do najviših liga Evrope i Srbije.

Njegov uspon nije došao preko noći, što odražava veličinu i znanje ovog kluba. Posvećenost modernoj organizaciji jasno je prisutna, a klub je na evropskom putu s uvjerenjem da tek veliki uspjesi dolaze. Imena poput Pejića, Ivancevića, Toševskog, Lambulića, Atanasijevića, Ljijeskica samo su neki od igrača koji su ponosno nosili dres Brodarca i danas promovišu ime kluba, svraćajući u svoj voljeni klub.

FOTO FK Brodarac

Nastavljena je i tradicija, jer ovoga puta trojica mladih igrača omladinske i kadetske ekipe kreću put Evrope, pozvana od strane španskog prvoligaša Getafea iz predgrađa Madrida. Petar Mitrović (2006), Jovan Milošavljević (2007) i Andrej Vlaisavljević (2006) dobili su poziv, što potvrđuje visok nivo njihovih kvaliteta i sposobnosti. Svi igrači generacije 2005-2006-2007 su izuzetno talentovani, a svaki od njih bi zasluženo bio na ovom spisku.

FOTO: FK Brodarac

Važno je pomenuti i našeg skauta Stevana Mesarosa, koji godinama marljivo radi i prati razvoj mladih igrača za put u Španiju. Pod budnim okom iskusnih trenera poput Nikole Ilića, Igora Kurtovića, Tomislava Tmusisa i Saše Koluvije, talentovani mladići prolaze kroz klubski dril tokom svog razvoja.

Rukovodstvo kluba ulaže velike napore kako bi se ponovile utakmice koje su bile kruna prethodnih generacija, poput susreta sa Mančester junajtedom, Renom i Makabi Haifom. Cilj im je nastaviti putem već utabanim stazama, stvarajući igrače koji odlaze u Evropu, i naravno, doprinoseći našem nacionalnom timu.

20
7

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter