1
Fudbal

FOTO: Twitter/Torino Football Club

LUDA GLAVA I BURAN TEMPERAMENT GA KOŠTALI BOLJE KARIJERE: Radonjić neiskorišćeni talenat!

Objavljeno: 05.12.23 u 11:30

Da li bi imao bolju karijeru da je bio disciplinovaniji?

Kroz fudbal su prošli mnogi talentovani igrači koji su u nekim slučajevima iskoristili svoje šanse i vinuli se u ‘nebesa’. Međutim, posto je i oni drugi, koji su verovatno u većini i nisu pokazali sav svoj potencijal, a najčešće je razlog ta luda glava koja im nije dala imaju bolju karijeru. Najbolji primer za tako nešto je Brazilac, Adrijano koji je mogao mnogo, ali su ga alkohol i depresija sputale.

Kod nas je to definitivno Nemanja Radonjić koji trenutno igra u Torinu, ali je zbog nediscipline odstranjen iz ekipe od strane trenera Igora Jurića. Ovo nije prvi put da je temperamentni Nišlija kažnjen u italijnskom klubu, već se to dešavalo u nekoliko navrata i prošle sezone. Radonjić definitivno ne nalazi zajednički jezik sa Hrvatom, a to bi možda značila i promena sredine u januaru. 

Nemanja je prošao omladinsku školu Teleoptika, ali je tamo imao ogromne ispade. Više je voleo da splavove ili diskoteke u svom Nišu nego da trenira, ali je i pored toga pokazivao izuzetan talenat. Nakon Partizana bio je Romi Primaveri, Empoliju, ali ga je nedsciplina koštala ostanka na Apeninima. Na trenutak se vratio u normalu kada je zaigrao u Čukaričkog, a potom u Crvenoj zvezdi.

Čini se da je na Marakani pokazao svoje najbolje fudbalsko umeće i da je u ‘crveno-belom’ dresu igrao najbolje, valjda zato što je okoreli Zvezdaš. Bilo kako bilo, Radonjić je još jedan talenat koji je do sada moga dosta bolju karijeru da ima, ali mu je luda glava najveći neprijatelj.

8
2

1 Komentara

  1. Koja luda glava i temperament, zasto dajete mladima laznu sliku i poruku umesto da iznesete pravu istinu o fudbaleru kojem je uvek falio karakter i sportsko vaspitanje. Neosporno je govoriti o talentu koji je posedovao i gde je danas mogao biti ali i pored toga je prosao sve i svasta kroz svoj mlad i buran zivot sto mnogi mogu samo sanjati. Ostaje samo zal sto se takav fudbalski talenat nije maksimalno iskoristio, sportski vaspitao, izbrusio i na kraju iskristalizovao ali kao sto rekoh i gore naveo, nisu svi ti mladi talenti mentalno spremni da se na pravi nacin suoce i na kraju izbore sa svim poteskocama koje vode ka sto vecem i znacajnijem profesionalnom uspehu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter