1
Evrokupovi

FOTO: UEFA

KUDA OVO VODI? UEFA prihvatila ponudu Arapa od preko dve milijarde evra za Ligu šampiona!

Objavljeno: 05.12.23 u 09:32

Vrednost ovog ugovora iznosi oko 2,4 milijardi evra

UEFA je potpisala ugovor sa Vladom Ujedinjenih Arapskih Emirata kojim se najmanje jedno finale Lige šampiona seli u Abu Dabi, a ugovor će važiti do 2030. godine.

Vrednost ovog ugovora iznosi oko 2,4 milijardi evra. Ova odluka UEFA-e usledila je nakon pregovora koji su trajali mesecima i odobrenja predsednika Aleksandra Čeferina i premijera Emirata Mohameda bin Rašida Al Maktouma.

Navodi se da je ova odluka doneta kako bi se izbegao gubitak spora pred Sudom pravde Evropske unije, koji su pokrenuli zagovornici Superlige (Real Madrid, Barselona i Juventus).

Prema planovima, četiri kluba saudijske lige mogli bi se pridružiti budućoj Superligi, a tri spomenuta tima (Real Madrid, Barselona i Juventus) dobila bi značajna finansijska sredstva za učešće u istom projektu.

Očekuje se da će ugovor biti potpisan 8. februara 2023. godine, a prema njemu će Abu Dabi postati glavni sponzor UEFAe, izdvajajući 120 miliona evra za organizaciju samo jedne utakmice. Abu Dabi takođe planira postati redovni domaćin Superkupa, proširujući ga na četiri učesnika umesto dosadašnja dva.

3
7

1 Komentara

  1. Samo polako, neće nafta večno izvirati.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter