0
ATP

Novak Djokovic waves to the fans after the match against Dusan Lajovic at the ATP 250 Srpska Open 2023 at National Tennis Center on April 21, 2023 in Banja Luka, Bosnia and Herzegovina. (Photo by Predrag Milosavljevic/Starsport.rs)

TENIS JE DECENIJSKI ZATVORENIK NOVAKA ĐOKOVIĆA: Podatak koji najbolje govori o dominaciji koju Nole ima u sportu!

Objavljeno: 04.12.23 u 18:15

Nestvarna dominacija Srbina.

Novak Đoković je ove godine i osmi put uspeo da kalendarski ciklus ATP-a završi na vrhu liste pomenute organizacije, i time dodatno podeblja svoj raniji rekord.

Ipak, još jedan podatak najbolje govori koliko je zapravo sport u kandžama momka iz Beograda, i na koji način Novak dominira ovim sportom.

Naime, Đoković ima 100 nedelja više provedenih na prvom mestu nego svi ostali aktivni igrači, koji su u nekom momentu bili na vrhu, zajedno.

 

Podsećamo, ovo je Novaku 402. sedmica na vrhu, dok je zbir ukupnih nedelja na vrhu svih ostalih aktivnih tenisera 302., u to uključujući velikane poput Nadala, Mareja i naravno Alkaraza.

Najboljem teniseru svih vremena garantovano je najmanje 409 nedelja na tronu, a ukoliko odbrani titulu u Australiji, gotovo sigurno će dostići cifru od 417. sedmica, odnosno osam punih godina na vrhu karavana.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter