0
Boks

Foto: Printscreen/YouTube

ŠOKANTNA ISPOVEST PROSLAVLJENOG BOKSERA: „Posle poraza pokušao sam da se ubijem, razveo sam se od žene“ (VIDEO)

Objavljeno: 04.12.23 u 13:21

Poraz od Martinesa prošle godine bio je težak udarac za njega

Engleski bokser Džordan Gil otvoreno je progovorio o svojim borbenim duhovnim bitkama nakon prošlogodišnjeg poraza od Španca Kika Martinesa.

Gil je priznao da je nakon tog poraza pokušao izvršiti samoubistvo, izrazivši teške psihičke probleme koje sportisti često trpe pod pritiskom javnosti i očekivanja.

Nisam samo razmišljao o samoubistvu, već sam to i pokušao da uradim. Neko me je spasao – rekao je Gil za BBC.

Nakon iznenađujuće pobede protiv lokalnog junaka Mika Konlana, Gil je podijelio svoju tešku priču. Poraz od Martinesa prošle godine bio je težak udarac za njega, rezultiravši gubitkom dodira sa samim sobom, prekidom braka te dubokim psihičkim patnjama.

Nakon poraza od Martinesa izgubio sam dodir sam sa sobom. Rastao sam se sa suprugom. Bio sam na polju 30. juna i htio da se ubijem. Došla je jedna osoba i sačuvala me je – priznao je Gil.

Gil se zahvalio onima koji su mu pomogli da prebrodi ove teškoće, a pet meseci nakon pokušaja samoubistva, hrabro se vratio boksu. Njegova impresivna pobeda nad favoriziranim Konlanom pokazuje ne samo njegovu fizičku snagu, već i unutarnju borbu i odlučnost da prevaziđe tamu kroz koju je prošao.

Očekivao sam pobedu. Morao sam da zadržim koncentraciju, ostanem miran i pratim plan borbe. Sve sam uradio što je trebalo – poručio je Gil.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter