0
ATP

FOTO: Rolan Garos/X

REKET SA KOJIM JE NOVAK OSVOJIO SVOJ PRVI RG, PRODAT NA AUKCIJI: Evo koliko je srećni kolekcionar morao da izdvoji ovaj delić istorije! (VIDEO)

Objavljeno: 04.12.23 u 14:25

Ova suma predstavlja najveći iznos ikada plaćen za jedan teniski reket

Reket koji je Novak Đoković koristio prilikom osvajanja svog prvog Rolan Garosa 2016. godine prodat je na aukciji za rekordnih 107.482 dolara.

Ova suma predstavlja najveći iznos ikada plaćen za jedan teniski reket. Nakon pobede nad Endijem Marijem, Đoković je bacio reket u publiku, a srećna dobitnica je bila Ebi Doerti.

Aukcija je privukla pažnju ljubitelja tenisa i kolekcionara širom sveta, rezultirajući impresivnom cenom za ovaj istorijski reket.

Sve je izgledao kao u usporenom snimku. Novak je samo bacio reket u publiku i leteo je pravo ka nama. Pomislila sam: ‘O, moj bože’. Reket me pogodio u ruku i odbio se dole. Stala sam nogom na njega i pokupila ga. Čvrsto sam ga stegla. Probala sam kasnije da dođem do njega, da mi ga potpiše, ali nisam uspela„, ispričala je Doerti tada.

Đoković je tada postao prvi čovek još od Roda Lejvera 1969. koji je u tom trenutku bio osvajač sva četiri Grend slema.

Bila je to teška odluka. Imala sam sjajan sportski suvenir, ali mi je sve ove godine samo stajao u ormaru„, rekla je Doerti.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter