12
Fudbal
Dragan Stojković Piksi

FOTO: Starsport

PIKSI ODGOVORIO VIDIĆU: ‘Ne može da me povredi neko ko ne radi ništa – Nismo svi sreće da igramo u Engleskoj, neko mora da radi!’

Objavljeno: 04.12.23 u 22:45

Rasplamsava se ‘vatra’ na relaciji Piksi – Vidić.

Nemanja Vidić je pre nekoliko dana izašao u javnost sa nekim vrlo zanimljiv informacijama. On je ‘nagazio’ Dragana Džajića, Zvezdana Terzića, a ponajviše selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji je u razgovoru za Sportski Žurnal izneo svoju stranu priče.

‘Ne može da me povredi neko kao on koji ne radi ništa. Jako je ružno ono što je rekao. Pokazao je nepoštovanje prema meni. Kao selektor nisam mogao da mu pomognem, ni odmognem u želji da postane predsednik FSS. To nisu optužbe nego komentari koji ne priliče njemu. On je veliko fudbalsko ime, poštovao sam ga i uvek govorio lepo o njemu. Bili smo ponosni na njegove igre. Zatečen sam pre svega njegovim osnovnim neznanjem. Ako već pominje brojke, nekih 16 miliona, prvo mora dobro da se informiše. Treba neko da mu objasni i pojednostavi šta su bilansi, završni računi itd. Mesto za tu vrstu pitanja je sednica Skupština, čije je član.’ – rekao je Piksi i potom prokomentarisao činjenicu da Vidić nije dolazio na skupove u organizaciji najvišeg organa FSS:

‘Nikad nije bio, niti će da dođe. Nismo svi te sreće da radimo i igramo u Engleskoj. Neko mora da radi i na drugim mestima. Ružno da se u tom kontekstu pominje moje ime. Može da me kritikuje, da mu se ne sviđa kako igramo, koje igrače pozivam. Napravio je autogol sa tajmingom. Mogao je da kaže pre ili posle, a ne dan-dva pred ceremoniju žreba, u Filharmoniji gde smo s ponosom predstavljali Srbiju.’ – rekao je Piksi za Sportski žurnal.

Na samom kraju Dragan Stojković je govorio i na temu toga, da li je njegova zarada zaista onakva kakvu ju je predstavio Vidić:

‘Nije. Ako Vidić izađe sa informacijom gde se pominju selektor i stručni štab, onda mora da stoji iza toga. Radi se o klasičnoj obmani i zbunjivanju javnosti. On u tim godinama i sa takvim ambicijama ne sme da dozvoli nešto tako. Na kraju krajeva, da sam zaradio ne 16, već 116 miliona evra, u čemu je problem? Čiji je to novac, ko je te pare uneo u Savez? Nije to državni novac? Mogu tačno da vam kažem koliko smo zaradili, ali čemu to. Postoje poreski organi, tačno se zna koliko smo platili njima. Ne znam da li je Nemanja izmanipulisan, da li postoji grupacija koja ga je navela da kaže tako nešto.’ – zaključio je Piksi.

70
311

12 Komentara

  1. Ovaj intervju je sramota. Volela bi da nisam čula koliko je Piksi los i primitivac. Bilo bi lepo da zna da govori i da dokumentuje da nije uzeo toliku lovu. Gosp. Vidić je potkrepio dokazima svoju izjavu, a i njegov renome u evropskom fudbalu ima i te kako težinu, a Piksi citira svoje seljake i ispada glup..ne zaboravite da je Piksi jedina Zvezdina zvezda kojoj je zabranjen ulazak na Marakanu, a i pre par godina je dobio batine u klubskom kaficu.

    8
    2
    Odgovori
    • Treba da mu je čast a Zvezdu sramota ,komu zabranio Terzić krimos koji nema veze sa Zvezdom,Piksi je jedini vas predsednik kod koga nisu mogle vođe samozvane u svlačionicu za njegovo vreme basta,janković,žigić, i ceo tim zvezdin klinac doneo vam titulu.
      Njegova jedina greška je što je ikad kročio u vas klub

      1
      1
      Odgovori
  2. Ovaj narod ima pamćenje akvarijumske ribice. Znamo mi ko je Piksi, prvi predsednik FSS posle Miljanića, bivši predsednik FK Crvena Zvezda koji je pobegao u Japan…a onda se iz zbega vratio? Kako? Na velika vrata? Kako? U društvu sa Nenadom Bjekovićem…kad im nije prošlo ono što su hteli jer zna se ko ovde vedri i oblači, onda je pokunjene njuške uz silan novac počeo da citira Prijovićku kao Andrića, dok primamo 3 gola od Kameruna. Oličenje našeg društva, klasičan kupljeni gmaz, Piksi.

    9
    0
    Odgovori
  3. sve je vidic u pravu. stojkovic je los trener, a njegov tim strucnjaka vezan za reprezentaciju je visestruko preolacen- sto je jos gore nije sam sastavljao tim, nego pod uticajem politike. madjarska, bugarska i crna gora su trecerazredne reprezentacije, a mi smo u toj grupi od toliko utakmica plasma na evropsko obezbedili u zadnjih 1o minuta. ako cemo posteno da nije bilo dva tri gola mitrovica crnogorci bi otisli na ep. kakav je doprinos stojkovica u svemu tome. na ep nas ceka golgota 12 do 15 primljenih golova i eventualno jedan bod.

    13
    1
    Odgovori
    • E neka si mu rekao ,dobra mu je bila reprezentacija i savez dok nije zaradio pare i postao ser Vidić,što je dao za rep.kakav mu je trag tu ,ako ćemo gdje je ko igrao pa i sila kakav je Džajić je igrao u relativno malom klubu ,zašto se nije bunio kad je bio u Zvezdi ili su tada tamo bili pošteni .Stojković možda nije dobar trener ali je tu i otišao je na dva velika takmičenja .To je fakat .Mislim da je Engleska lijepa zemlja ali Užice će uvijek biti ljepše ali na neki drugi način.

      0
      0
      Odgovori
  4. Pksi, ovo sto govoris je prica malog kalimera. Moras da mu precizno odgovoris sta,koliko kome, nema unaokolo. Tu nesto opako smrdi, u tom FSS se naguralo svake sorte,pretezno dirigovano, zna se od koga, uhlebljivanja ,pa i onih koji su jednom nogom u grobu a drugom na kori od banane! FSS je drzavna institucija, Reprezentacija je deo Saveza, dakle i zaradjeni novac je drzavni. Kako se rasporedjuje i gde je taj novac, mozda i nije pitanje za tebe, ali jeste pitanje koliko je strucni stab Reprezentacije placen, bonfikovan za uspeh. To treba reci, u cemu je problem?
    Ovo je nas dugogodisnji usud, da umesto priprema tima za veliko takmicenje, mi se bavimo intrigama. To podriva Reprezentaciju, direktno i njene rezultate. To se ovoga puta ne sme dozvoliti, nacija ocekuje uspeh, ocekuje igru dostojnu imena Srbije. U ostalom, po vrednosti je ova nasa selekcija dosta visoko na lestvici ucesnica. Daj barem da udjemo u taj neki nivo rezultata koji odgovara tim procenama dakle, medju osam do deset najboljih. To treba biti cilj a ne svadja oko novca.

    11
    0
    Odgovori
  5. Selektore odgovori na prosto pitanje koliko si para zaradio tj kolika ti je plata?Ja ssm partizanovac ali navijam za Vidića kao najveći ciganin.On je čovek za spas srpskog fudbala.Ali da li će uspeti sa tolikim zverkama da se bori to će vreme pokazati.

    17
    1
    Odgovori
    • E neka si mu rekao ,dobra mu je bila reprezentacija i savez dok nije zaradio pare i postao ser Vidić,što je dao za rep.kakav mu je trag tu ,ako ćemo gdje je ko igrao pa i sila kakav je Džajić je igrao u relativno malom klubu ,zašto se nije bunio kad je bio u Zvezdi ili su tada tamo bili pošteni .Stojković možda nije dobar trener ali je tu i otišao je na dva velika takmičenja .To je fakat .Mislim da je Engleska lijepa zemlja ali Užice će uvijek biti ljepše ali na neki drugi način.

      0
      0
      Odgovori
  6. Sa čim si ti zaslužio taj novac u Kataru? Na klupi čovjek djelovao ko izgubljen slučaj. Vidić je za njega moralna i ljudska gromada.

    10
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter