0
Fudbal

FOTO: Twitter/@CordobaCF_ofi

OVAJ APARAT SPASIO JE DRAGIŠU GUDELJA: Električni impulsi sprečili smrt (VIDEO)

Objavljeno: 04.12.23 u 10:57

Aparat koji život znači.

Fudbaler španske Kordobe, Dragiša Gudelj ponovo se srušio na teren na utakmici protiv Rasing Ferola pa se zbog ovog dogadađaja utakmica prekinula u 28. minutu. Srpski defanzivac je doživeo srčani zastoj posle nepunih pola sata igre, nakon čega mu je ukazana medicinska pomoć, a ovo je već drugi put da mu se ovo dešava, nakon što je u martu mesecu već viđen isti scenario.

Kako prenose andaluzijski mediji, Dragišu Gudelja je spasao aparat ICD (Implantabilni kardioverter defibrilator) mu je spasao život.

ICD, implantabilni kardioverter defibrilator, vrsta pejsmejkera koji se koristi kod poremećaja srčanog ritma, kada dolazi do zastoja srca.

Njegova funkcija je da reguliše i prati otkucaje srca i, ako se pronađe problem, ispravi ga pomoću električnih impulsa. Prema Evropskom kardiološkom društvu, ICD se u osnovi sastoji od automatskog defibrilatora koji se implantira u telo.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter