0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

MEGA NIJE IMALA SNAGE U ZAVRŠNICI: ‘Studenti’ položili ‘ispit’!

Objavljeno: 04.12.23 u 20:21

Vratila se Mega iz minusa, ali je Derbi uspeo da slavi boljom poslednjom deonicom.

Košarkaši Mega MIS-a nisu uspeli da upišu i šestu pobedu u ABA ligi ove sezone, pošto su posle 40 minuta velike borbe u 10. kolu izgubili u Podgorici od SC Derby-a 89:82 (17:17, 29:19, 13:24, 30:22). Izabranici Marka Baraća su se dobro nosili sa domaćinom u uvodnih 10 minuta, ali nisu uspeli da mu pariraju u završnici druge četvrtine, pa se na veliki odmor otišlo sa viškom od 10 poena u korist Studentskog centra. Ipak, usledila je reakcija mlade Megine ekipe, koja je došla i do preokreta pred odlučujuću deonicu, da bi se Podgoričani potom ponovo odlepili, u dva navrata vodili sa dvocifrenim pluso. Odbijala je Baraćeva ekipa da se preda, pa je do poslednjih sekundi pokušavala da vrati prednost, ali nije uspela. Tako Mega MIS posle 10 mečeva ima polovičan 5-5 učinak, dok je SC Derby popravio bilans na 6-4.

Najefikasniji u redovima Mege na kraju je bio Nikola Topić sa 20 poena, a ubeležio je i pet asistencija. Ispratili su ga Andrija Jelavić i Nikola Đurišić sa po 14 poena, a u listu strelaca se upisalo čak 10 Baraćevih pulena.

Nedostajali su Megi Uroš Plavšić i Nikola Janković, pa je tako do izražaja u pobedničkom sastavu došao centar Kenan Kamenjaš sa 18 poena. Po 14 su dodali Obri Dokins i Mateo Drežnjak, dok je dvocifren sa 12 poena bio i bivši igrač Mege Luka Bogavac.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter