0
Lifestyle

FOTO: Starsport

DANSKA, ENGLESKA I SLOVENIJA: Kristalna slika Srbije!

Objavljeno: 04.12.23 u 16:48

Naš nacionalni tim nije prošao najbolje na žrebanju za EURO 24, ali nas to neće sprečiti da navijamo za Srbiju posle 24 godine pauze!

Srbija se posle 24 godine čekanja plasirala na EURO 24, koji će se održati u Nemačkoj, a početkom meseca obavljen je i žreb. Naš nacionalni tim završio je u C grupi, sa Slovenijom, Danskom i Engleskom, ali je izbegla takozvanu „grupu smrti“ u kojoj je Hrvatska završila sa Španijom, Italijom i Albanijom. Posao Srbije neće biti nimalo lak, ali ćemo posle gotovo dve i po decenije ponovo gledati nastup srpskog tima na najvećoj evropskoj smotri fudbala, navijati i biti 12. igrač naše reprezentacije.

Srbija će prvi meč igrati 16. juna u Gelzenkirhenu protiv Engleske, četiri dana kasnije u Minhenu sledi duel protiv Slovenije, a 25. juna, opet u Minhenu, protiv Danske. Jedno je sigurno – tribine će biti pune srpskih navijača širom Nemačke, a veliki broj nas pratiće napredak Srbije kroz grupu preko TV-a, u kućnoj atmosferi koju ćemo pretvoriti u stadion zajedno sa prijateljima.

FOTO: Hisense

Selektor Srbije, koji je na početku kvalifikacija obećao da će Srbija pronaći svoj put na EURO 24, rekao je nakon žrebanja da nam, kao timu, težak posao tek sledi.

„Interesantna grupa, teška, mi smo mogli da budemo u A, B ili C grupi. Moramo da igramo sa svima, cilj je da budemo što bolji, da budemo na prva dva mesta. Veoma izazovno, imamo balkanski derbi sa Slovenijom, tu je Danska, vrlo neugodno. Dosadašnja utakmica s njima nije bila toliko važna, bila je prijateljska. Dobra ekipa, kompaktna. Englezi su jedna od najjačih reprezentacija Evrope. Biće interesantno“, objasnio je Stojković i zaključio: „Nema potrebe da se plašimo. Igra se 11 protiv 11. Biće to dobre utakmice, definitivno. Ima dosta vremena da sve analiziramo, napravimo planove, spremamo se da budemo najbolji kad je najvažnije, a to je kad bude došla prva utakmica“.

Jasnije, oštrije i preglednije

Takmičenje Srbije na EURO 24 prvenstvu biće prava poslastica za praćenje uživo, ali kako nećemo svi imati mogućnost da budemo deo podrške sa tribina – gledaćemo direktne prenose i druge sadržaje koji ih prate preko TV-a, kod kuće. Ipak, zahvaljujući tehničkoj podršci Hisense kompanije, koja je treći put zaredom globalni partner EURO 24 takmičenja, kao i kvalifikacija koje ga prate, imaćemo priliku da uživamo u TV prenosu na jedan sasvim drugačiji način.

Sportski režim omogućava automatsko podešavanje svih parametara – slike i zvuka – u realnom vremenu tako da slika sa terena bude jasnija, oštrija i preglednija. Huk stadiona će omogućiti doživljaj kao da smo tamo, a u pauzama navijanja pomoću novog Pro režima za gejming moći ćemo da igramo omiljene sportske simulacije, FPS igre i sve druge bez kašnjenja i sa kristalno jasnom slikom, kao da je prenos uživo u pitanju.

Protivnici poštuju tim Srbije

Kasper Hjulmand, selektor reprezentacije Danske, otkrio je kako razmišlja uoči EURO 24 takmičenja i naglasio da ni oni nisu najsrećniji svojim rivalima.

„Moglo je bolje, ali i gore. Sve u svemu, sjajno je što sada znamo imena protivnika i da možemo da počnemo sa pripremama. Radujemo se tome, ima mnogo dobrih stvari u našem žrebu“, objasnio je Hjulmand.

Slično razmišljaju i slovenci.

„Englezi su uvek bili prejaki za nas, sa Dancima smo igrali pre nekoliko dana (poraz u Kopenhagenu 2:1), Srbi su nas osramotili prošle godine (4:1 u Beogradu), ali smo im donekle vratili u Ljubljani (2:2). Ima mnogo izazova. Bez obzira na teške rivale, vodim na Evropsko prvenstvo momke koji žele pozitivan rezultat“, rekao je selektor Slovenije, Kek.

FOTO: Hisense

Selektor Engleske Garet Sautgejt smatra Aleksandra Mitrovića glavnom snagom selekcije Srbije.

„Poznajem ga iz Engleske. Kažu da je jedan od najboljih na svetu. Može da promeni tok utakmice ni iz čega. Srbija uvek proizvodi dobre igrače. S obzirom na malu populaciju, tehnički kvaliteti su sjajni. To će za nas biti veoma teška utakmica“, zaključio je Sautgejt.

Rivali nas poštuju i to je, rekli bismo, vrlo dobar početak. Ostaje nam da se nadamo da će tim biti uigran, sa dobrim planom, a mi dovoljno glasni i energični da se naša podrška ispred TV-a čuje i oseti sve do Nemačke!

Srećno, ORLOVI!

 
2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter