0
Fudbal

FOTO: Twitter/ Liverpool FC

TRILER POPODNE U PREMIJER LIGI: Liverpul slavio nakon preokreta, Čelsi strepeo do samog kraja! (VIDEO)

Objavljeno: 03.12.23 u 18:15

Padali golovi kao kiša na Ostrvu.

U okviru 14. kola engleske Premijer lige fudbaleri Liverpula dočekali su Fulam na ‘Enfildu’ od 15 časova. Tim Jirgena Klopa ostvario je veoma bitnu pobedu nakon dramatične završnice. Poveli su ‘Redsi’ autogolom Leona u 20. minutu, da bi već u 24. gosti došli do izjednačenja preko Vilsona. Nakon 12 minuta domaćin je došao u novo vođstvo kad aje pogodio Mekalister, da bi Tete ponovo svoj tim doveo u egal u samom finišu prvog dela. 

U nastavku sjajan meč sa puno prilika, a Fulam je poveo 3:2 golom De Kordove koji je bio precizan u 80. minutu i nagovestio veliku borbu poslednjih 10 minuta. Tako je i bilo, Liverpul je pokazao zube i režirao preokret kada su Endo u 87. i Trent Aleksndar Arnold u 88. pogodili i postavili konačan rezultat 4:3 za ‘Redse’ koji sada zauzimaju drugo mesto sa 31 bodom, a u narednom kolu igraju protiv Šefild junajteda.

Sa druge strane Fulam je na 14. poziciji sa 15 bodova, a sledećoj utakmici odmeriće snage sa Notingem Forestom.

Drugi zanimljiv duel ovog popodneva na Ostrvu odigrao se u glavnom gradu na stadionu Stanford Bridž gde su fudbaleri Česlija dočekali Brajton. ‘Plavci’ su ostvarili trijumf rezultatom 3:3 i to sa igračem manje. Postigao je domaćin dva brza gola u 17. preko Fernandeza i 21. Čivela. Gosti su smanjili pogotkom Bonamete u 43 minutu, a Kalager je dobio crveni karton, pa su nakon toga obe ekipe otišle na odmor. 

U drugom delu su dugo mirovale mreže, sve do 65. minuta kada je sa linije penala Fernadez pogodio i postigao svoj drugi pogdak na meču. Mislili su navijači Celsija da će mirno dočekati kraj, međutim izabranici Roberta De Zerbija su pobrinuli da bude suprotno, pošto je njegov tim smanjio na 3:2 golom Pedra u 92. minutu, ali je na kraju domaćin odneo pobedu koja mu donosi poziciju broj 10 sa 19 bodova.

Brajton je na osmom mestu i ima osvojenih 22 bodova, a u sledećem kolu igra protiv Brentforda.

Standings provided by Sofascore
0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter