0
Ostali sportovi

FOTO: VK Novi Beograd

PRVE DVE DEONICE BILE SU PRELOMNE: Novi Beograd nadigrao Zvezdu u velikom finalu!

Objavljeno: 03.12.23 u 23:57

Trofej je pripao ekipi Novog Beograda!

Novi Beograd – Crvena zvezda 18:15 (7:4, 6:3, 4:4, 1:4)

U svom trećem finalu Novi Beograd je stigao do prvog trofeja pobednika Kupa Srbije. U finalu je pobeđena Crvena zvezda 18:15 (7:4, 6:3, 4:4, 1:4). Pobednik je vodio sve vreme, razliku je ostvario zahvaljujući briljantnom Grku Vlahopulosu koji je samo u prvoj četvrtini postigao četiri gola.

Sve vreme je Novi Beograd čuvao prednost, Zvezda je koristila centre za veliki broj dobijenih isključenja ali nije uspevala da razliku posle velikog odmora smanji na manju od tri gola. Bez Jakšića i Ćuka, Novi Beograd je tri četvrtine nalazio način da zaustavi napade rivala. Kada je Zvezda zapretila smanjivši na 14:10 sredinom trećeg dela, Gocićev tajm aut je rezultirao buđenjem Granadosa. Postigao je dva gola, zabeležio asistenciju Raduloviću za 17:10.

Ni tada se Zvezda nije predavala. U poslednjoj četvrtini je krenula agresivno, na sve ili ništa i posle četiri minuta je prednost srpskog prvaka bila 17:14. Ponovo je Gocić tražio tajm aut, realizacija je bila delo Skumpakisa. Odmah je protivnik uzvratio ali je Vasićev gol iz peterca 3,19 pre kraja bio i konačan rezultat. Imala je Zvezda još jednu priliku ali je kod peterca Subotiću ispala lopta.

Novi Beograd je igrao raznovrsno, fanatično borbeno. U utakmici sa 30 isključenja, pet peteraca, 33 gola prvak je iskoristio prednost ostvarenu u samom početku. Šampion je imao oscilacije, trošio se ali je u svakom momentu znao kako da odbije sve nalete, često brzoplete svog rivala.

Na kraju, finale sa ovoliko događanja u bazenu nije viđeno. Novi Beograd ima opravdanog razloga za radost, Crvena zvezda pored tuge može da bude ponosna pokazanim otporom timu koji pripada samom evropskom vrhu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter