1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

IGRU BRIŠI BODOVE PIŠI: Zvezda trijumfovala pod Bagdalom bez primljenog gola! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 03.12.23 u 16:55

Bledo izdanje ‘crveno-belih’

U okviru 17. kola Mozzart Bet Superliga Srbije pod Bagdalom odmerili su snage fudbaleri kruševačkog Napretka Crvene zvezde od 15 časova. Tim iz Ljutice Bogdana ostvario je pobedu nad ‘Čarapanima’ rezultatom 1:0, a jedini strelac na meču bio Piter Olajinka u 7. minutu. 

Prvo poluvreme:

Domaćin je već u 4. minutu pretio kada je nakon gužve u kaznenom prostoru do lopte došla do Zličića koji je šutirao, ali je Glazer sprečio eventualni pogodak. ‘Crveno-beli’ su iz prve prilike poveli u 7. minutu kada je Hvang šutirao, a lopte se odbila od defanzivaca Napretka koja je došla do Olajinke koji je iz prve šutirao i postigao pogodak. Nakon toga, u 13. minutu Bukari je pokušao sa distance, ali je njegov šut završio preko gola.

Imao je tim iz Ljutice Bogdana u nastavku susreta kontrolu igre, diktirali su tempo, dok su Kruševljani čekali svoje šanse iz tranzicije. Međutim, gosti su usporili igru, pa osim postignutog gola, nije bilo prevelikih uzbuđenja pod Bagdalom. Pokušavali su fudbaleri šampiona Srbije da dođu do gola  Napretka, ali su se izabranici Vladimira Gaćinovića branili i bili na visini zadatka u defanzivi.

Napredak je pokušao da dođe do izjednačenja u 39. minutu kada je Zličić ostavio loptu za Stanojlovića na 20 metara od gola, a on šutirao pored stative. Do kraja prvog dela nije više bilo većih uzbuđenja, pa su ‘crveno-beli’ otišli na odmor sa golom prednosti (1:0). 

Drugo poluvreme:

I u drugom delu mirna i staložena igra Crvene zvezde bez većih uzbuđenja koja je kontrolisala utakmicu i imala posed u svojim nogama. Mirno je bilo sve do 62. minuta kada je Nedeljković koji bio na desnoj strani, proigrao Hvanga na 16 metara od gola Napretka, a on šutirao, ali je za Bajić ovo bio lak posao i sprečio goste da dođe do veće prednosti.

FOTO: Starsport

I u nastvku susreta ne baš zanimljiv fudbal, tim Baraka Bahara je imao veću inicijativu, ali su se fudbaleri Napretka odlično branili. Fanstatičnu priliku imao je Bukari koji je promašio zicer. Nakon greške defanzivaca Kruševljana, lopta je došla do Osmana koji je u 73. minutu ušao u kazeni prostor gde se našao ispred Bajića koji je ponovo sprečio Zvezdu da dođe do veće prednosti. 

FOTO: FK Crvena zvezda

Nisu bili ni igrači Napretka bez prilika, pokušavali su da nađu put do gola Glazera, ali su se defanzivci ‘crveno-belih’ odlično branili i nisu dozvoljavali domaćinu da dođe do rezultatskog egala. Novi pokušaj ‘crveno-beli’ su imali u 81. minutu kada je Kanga proigrao Hvanga u šesneastercu, a on na lukav način pokušao da prevari Bajića, ali je golman Napretka ponovo bio na visini zadatka i sprečio veće vođstvo gostiju.

Kanga je iz slobodnog udarca oprobao svoj šut, ali je to bio lak zadatak za Bajića koji je uhvatio loptu. Imali su samom finišu igrači Napretka odličnu šansu da izjednače, kada je Zličić sa distance uputio nezgodan udarac, ali je on na sreću gostiju otišao iznad prečke. Uspeli su ‘crveno-beli’ da utakmicu privedu kraju i ostvare novu veoma pobedu u trci za titullu sa Partizanom.

 

1
1
1 Komentara
  1. Ovo sto zvezda igra ne moze da gleda ni neki Nebojsa.Sigurno gubimo derbi i tu je kraj prvenstva.Ne znam zasto se Terzic ne oglasava posle ovolikih sramota

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter