0
ATP

FOTO: Youtube/Screenshot

ŠOKANTNA ISPOVEST KIRJOSA: „Samopovređivao sam se, ON je pokušao da mi pomogne, ali nisam slušao“

Objavljeno: 02.12.23 u 12:50

„Mrzeo sam da se budim i da budem Nik Kirjos.“

Australijski teniser Nik Kirjos je zbog povrede i oporavka od iste propustio čitavu 2023. godinu, a mi se njegovom povratku nadamo u narednoj. 

Kirjos je za australijski „SkyNews“ otkrio da još uvek nije poznato kada ćemo ga gledati na terenu. 

„Ne vidim sebe nigde u bliskoj budućnosti. Ja sam neko ko ide od dana do dana. Nisam neko ko pravi i ispunjava planove. Svakog dana posmatram kako se moje telo oseća“ – rekao je Kirjos.

U razgovoru za isti medij pričao je ponovo o problemima sa mentalnim zdravljem, šta je sve radio i ko je probao da mu pomogne.

„Osvajao sam turnire, ali sam i pio svako veče, samopovređivao se, pekao se raznim stvarima po ruci, sekao se iz zabave. Osećao sam zavisnost od bola i mrzeo sam sebe. Mrzeo sam da se budim i da budem Nik Kirjos.“

Endi Mari je video ožiljke i pitao me je: ‘Šta ti je to na ruci?’ Pokušavao je da me posavetuje, ali sam ja tada bio u prilično lošoj fazi i nisam ni slušao. Ali, sada sam mu veoma zahvalan.“

Pričao je Nik i o momentima kada je on bio tu za mnoge koji su prolazili kroz sličnu situaciju.

„Pomogao sam mnogim ljudima. Skoro da sam bio svetionik za druge koji su preopterećni problemima zbog kojih se odaju piću, drogama i sličnim stvarima. Kada mi se obrate, otvore se i osećaju da nas povezuju ta iskustva. Ljudi mi dolaze sa stvarnim problemima i šalju mi fotografije u porukama na Instagramu, na kojima se vidi kako se samopovređuju i žele da izvrše samoubistvo. Ponekad razgovaram i telefonom s tim ljudima“ – zaključio je Kirjos uz dodatak da mu je sve to pomoglo da shvati koliko mu porodica znači i koliko je danas zahvalan.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter