0
Fudbal

FOTO: Starsport

DANAS ĆE PIKSI I DRUŽINA SAZNATI SA KIM ĆE NA MEGDAN U NEMAČKOJ: Ovo su prognoze HotSporta!

Objavljeno: 02.12.23 u 10:50

Da li ‘Orlovi’ mogu do nokaut faze?

Ekspedicija Dragana Stojkovića Piksija danas će saznati u Hamburgu sa kim će odmeriti snage u grupnoj fazi Evropskog prvenstva 2024. godine u Nemačkoj. Nacionalni tim Srbije je posle više od dve decenije žudnje i patnje konačno obezbedio plasman na dugo očekivano kontinentalno takmičenje na kojem su poslednji put učestvovali 2000. godine.

Proklestvo koje nas je toliko dugo pratilo skinuo je  Piksi koji je na poslednjem učešću našeg nacionalnog tima, tadašnju Jugoslaviju predvodio kao kapiten, a sada će biti u drugoj ulozi, ako naravno ostane na tom mestu. Poslednje učešće na EURU ne pamti se po dobro pošto smo u ćetvrtfinalu ispali od domaćina Holandije gde smo poraženi ubedljivim rezultatom sa čak 6:1. 

Tada smo u grupi bili sa reprezentacijama Španije, Norveške Slovenije, prošli kao drugi i ostavili odličan utisak. Danas od 18 časova održaće se žreb, a nadamo se da će nas sreća poslužiti i da ćemo ovog puta uraditi nešto konkretnije i da će ova generacija koja je i više nego talnetovana napraviti konačno taj iskorak ka nokaut fazi. 

Srbija se nalazi u četvrtom šeširu, što i nije povoljno uopšte, ali moglo bi i biti, samo da nas ta čuvena sreća posluži. Prema prognozama  HotSporta  ‘najlakša’ solucija bi bila da se u grupi padnemo sa selekcijama Belgije, Rumunije Slovačke. Belgijanci više ne igraju onaj fudbal kao ranijih godina, a kad bismo birali od tih ‘jakih’ oni bi nam najbolje ‘pasovali’.

Što se tiče Rumuna Slovaka sa njima sigurno možemo da igramo, a imajući u vidu da tri reprezentacije prolaze grupu, ova bi bila idealna. Što se tiče ‘grupe smrti’ po naš nacionalni tim, u najgorem slučaju bi onda to bile reprezentacija Francuske, Mađarske/Danske Holadnije. 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter