1
Evroliga

during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda and Anadolu Efes at Stark Arena on December 01, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ZVEZDA NA SRPSKI POGON JAČA OD EFESA I SUDIJA: Arbitri zapalili Arenu, ona progutala turski tim! (VIDEO)

Objavljeno: 01.12.23 u 21:55

Arena na kraju progutala i Efes.

Košarkaši Crvene zvezde igraju meč 11. kola Evrolige na svom parketu protiv ekipe Anadolu Efesa, a rezultat po završetku meča iznosi 97:83.

Nešto bolji start meča je imala gostujuća ekipa, a prve poene nakon krađe postiže Rodrig Buboa, bilo je jasno da ćemo gledati jednu efikasnu utakmicu.

 

Do kraja prvog dela igre Crvena zvezda je ipak uspela da stegne odbranu i pre svega pronađe rešenja u napadu, pa je stigla do prednosti u samoj završnici.

Odlično je srpska ekipa otvorila i drugi deo igre, nakon trojke Teodosića i lepog snalaženja Davidovca za nove poene crveno-belih.

 

Nažalost u nastavku druge četvrtine Efes je igrao mnogo odlučnije što je na kraju i odnelo prednost na njihovu stranu pred veliki odmor, tako da će domaćin morati da se trgne.

Treća deonica je prošla u znaku Nemanje Nedovića, koji je crveno-bele odveo da sedam poena prednosti, ali ipak i pored odlične igre u napadu, odbrana je zakazala u finišu, pa su gosti prišli na svega dva razlike pred poslednju deonicu.

 

Takođe treba napomenuti ne baš sjajno suđenje za srpskog šampiona, jer je praktično niz sudijskih odluka zapalio Arenu koja je od tih trenutaka postala mnogo glasnija.

U poslednjoj deonici je Zvezda dodatno dodala gas, otišla na devet poena prednosti nakon poena Lazarevića, ali ponovo su neke sudijske odluke unele nervozu u navijače, ali su crveno-beli na parketu odgovorili na najbolji mogući način, pa su otišli i na maksimalnih 17 poena razlike.

Najbolji pojedinac je bio Nemanja Nedović sa 19 poena i tir asistencije, potom Luka Mitrović sa 18 poena i šest skokova, dok je odličan bio Miloš Teodosić sa devet poena ali i četiri asistencije.

Standings provided by Sofascore

 

7
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter