0
ATP

FOTO. Starsport

„SINER MOŽE DA POŠALJE NOVAKA U PENZIJU“: Ponovo se oglasio glavini „pljuvator“ Đokovića

Objavljeno: 01.12.23 u 11:53

U roku od 11 dana Siner i Đoković su igrali čak tri meča i Janik je dobio dva.

Adrijano Panata izjavio je da se Novak Đoković plaši Janika Sinera, posebno posle poraza u Dejvis kupu u kojem je Italijan spasio tri meč lopte, a onda slavio i Italiju odveo u finale.

Sada je jedini italijanski grend slem šampion u Open eri, 1976. na Rolan Garosu, i bivši četvrti teniser na svetu ponovo podigao glas i istakao da najbolji teniser može u penziju ukoliko još nekoliko puta izgubi od Sinera.

„Po mom mišljenju ukoliko bi Janik Siner još dva puta pobedio u 2024. Novaka, postao bi Đokovićeva noćna mora i pogurao bi ga ka penziji. Istorija nas uči da se stvari ponavljaju. Borg je odustao kada je stigao Mekinro, a Mekinro kada je došao Beker“ – istakao je Panata.  

Za Sinera je ove jeseni započelo vreme slave i zaslužio je da uživa u njoj, kao i da sluša komplimente na svoj račun.

Siner je samo milimetar iza Đokovića. Novak se plaši Janika koga čeka bar deset godina vrhunskih rezultata. Već je sazreo. Posle tri spašene meč lopte, Janik će biti u prednosti kada se sledeći put sastanu – dodaje Panata koji se često isticao negativnim komentarima na račun najboljeg tenisera svih vremena“ – istakao je Panata. 

Simone Vanjoci, jedan od Sinerovih trenera, kaže da je on u Malagi tek najavio svoje ogromne mogućnosti: 

Janik je kao ajkula, pravi lovac. Kada oseti krv, ne pušta plen da pobegne. Ta sigurnost proizlazi iz onog ogromnog rada koji je uložio kako bi stigao tamo gde je sada. On uvek na treninzima uradi sve što je neophodno. Zato i jeste smiren, jer ako ne uradiš sve što treba, počne nervoza. Kod njega toga nema.“

U roku od 11 dana Siner i Đoković su igrali čak tri meča i Janik je dobio dva. Do prvog duela u Torinu, takođe su igrali tri puta, a Nole nikada nije izgubio. 

„Mnogo je sazreo u poslednje dve godine. To se odlično vidi na terenu. Sjajno se snašao u reprezentaciji, odgovara mu ambijent u grupi tenisera, mnogo voli da se šali sa svima“ – dodao je Vanjoci.

Za njega nema dileme da u narednoj sezoni može još više da se očekuje od četvrtog tenisera sveta.

Janik i dalje ima veliki prostor za napredak. Pre svega na planu fizičke pripremljenosti. Naravno, postoje i tehničko-taktički elementi na kojima moramo da radimo. Servis mora da mu bude stabilniji, iako je dobro funkcionisao poslednjih nedelja. Međutim, u narednim godinama ovaj udarac mora da mu postane još efikasniji.“

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter