0
ATP

FOTO: Twitter/@RolexPMasters

„NOVAK JE GOAT“: Legendarni trener nema dilemu ko je najveći teniser svih vremena

Objavljeno: 01.12.23 u 09:59

Mejsi smatra da Nadal neće pretendovati na titule na grend slemovima.

Legendarni trener Rik Mejsi rekao je da se Novak Đoković distancirao u odnosu na sve ostale kandidate u diskusiji o najboljem teniseru svih vremena, pre svih na Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

„O svemu prvo sudim na osnovu utiska koji imam, a onda na osnovu brojeva. Brojevi ne lažu, a ne lažu ni moje oči jer već dugo radim ovo. Ništa protiv Federera i Nadala, oni su veliki šampioni i blizu su, ali Novak se odvojio. Jesam li spreman da proglasim Novaka za najvećeg u istoriji? Apsolutno“ – rekao je Mejsi.

Objasnio je detaljnije i zašto misli da je Novak Đoković najbolji svih vremena.

„Odvojio se u odnosu na sve i još nije gotov. Najviše od svega me impresionira što je i dalje jednako gladan uspeha. Pobediti ga na tri dobijena seta je vraški težak zadatak za sve. Godine su broj, stvar je u tome kako se osećaš i kako se brineš o svom telu.“

Iako je Rafael Nadal najavio povratak početkom 2024. godine, Mejsi smatra da Španac neće pretendovati na titule na grend slemovima.

„Malo je izgubio na mobilnosti i protivnici se ne plaše kada vide da si ranjiv. Kada znaju da imaju šansu, to je potpuno druga stvar, čak i na šljaci. Rafa ima skor 112-3 na Rolan Garosu, mečevi su bivali gotovi i pre nego što bi počinjali. Sada nije tako. Želim Rafi sve najbolje, ali nije na istom nivou kao pre, mislim da neće biti kandidat za slemove. Može da bude konkurentan, težak rival za sve na šljaci, ali zavisi od njegovog zdravlja“ – zaključuje Mejsi. 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter