0
Evroliga

during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda and Anadolu Efes at Stark Arena on December 01, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NE MOŽE DA SE NE POBEDI PRED SKORO 20.000 NAVIJAČA: Turčin iskreno o Zvezdi, pričao i o Obradoviću!

Objavljeno: 01.12.23 u 22:55

Turčin iskren.

Košarkaši Crvene zvezde igraju meč 11. kola Evrolige na svom parketu protiv ekipe Anadolu Efesa, a rezultat po završetku meča iznosi 97:83.

Nakon meča, šef struke gostiju, Erdem Kan izneo je svoje utiske.
 

– Odbrana u trećoj i četvrtoj četvrtini je prelomila utakmicu. Prestali smo da igramo vertikalno i lopta je išla više u strnu. To je jedan od problema sa kojima smo se suočili. Moramo to da promenimo. To je napravilo razliku u meču.

 

Usledila su pitanja novinara, a jedno od njih se odnosilo na tim Zvezde, Nemanju Nedovića i odbranu crveno-belih.

– Pre svega, očiigledno je. Imali smo problem sa skokom. Ofanzivno nismo bili agresivni. Odnos skokova je 43-26 u korist Crvene zvezde. Ne možete imati rezultat, posebno pred ovih 19.000 navijača. Nedović je odličan igrač i pokazao je sjajan učinak.

– Sve utakmice su jako bitne, posebno one kod kuće. Mi nismo mogli da odgovorimo da odbranu Zvezde. Svi su u Evroligi blizu jedni drugima. Dobra su ekipa, a svi timovi su izjednačeni ove sezone.

 

Potom, Kan je upitan o ambicijama Efesa ove sezone u Evroligi, kao i timovima koji će biti u vrhu posle regularnog dela.

– Naš tim ima iste ambicije. Sve ćemo videti na krju sezone. Svaka utakmica je bitna. Ima uspona i padova. Bitno je da fizički budemo spremni onda kada to bude potrebno. Kada je reč o predviđanjima, sada je rano. Mnogi treneri su tu negde. Sve se brzo promeni u Evroligi.

– Imam velike ličnosti u timu. To su odlični momci koji stvaraju odličnu hemiju. To su igrači sa svojim navikama, a došli su i novi igrači. Potrebno je vreme. Trebalo bi da popravimo neke detalje, poput skokova. To je naš problem, posebno u ofanzivnim skokovima. Imamo tehničke stvari koje bi trebalo da rešimo. Hemija je dobra.

 

– Kada je reč o Obradoviću, od njega sam naučio mnogo.

O pojačanjima.

– Majk je imao samo dva treninga. Fale nam četiri igrača, ali ne želim time da umanjim Zvezdin uspeh. Fale nam igrači i to nam fale na dužestaze. Raspored je vrlo gust i imamo 12 utakmica u decembru i tržimo rešenje. U jednom mesecu u Evroligi možete izgubiti korak sa ostalima

– Hvala svima koji ste došli ovde. Vidim mnogo novinara ovde, a sve to pokazuje košarkašku kulturu u vašoj zemlji. To pokazue na kom nivou je košarka kod vas.

38
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter