0
Košarka
Nikola Jović

Nikola Jovic Srbija - Kanada 8.9.2023. (photo by STARSPORT)

JOVIĆ OTKRIO TAJNU USPEHA U MANILI: „To je zato što je cela stvar koliko verujemo jedni u druge kao grupa“

Objavljeno: 01.12.23 u 20:11

On se istakao kao jedan od igrača na koga će se ozbiljno računati u budućnosti

Letos je reprezentacija Srbije na Mundobasketu u Manili ostvarila impozantan uspeh, osvajanjem srebrne medalje. Jedan od najmlađih članova tima, Nikola Jović iz Majamija, bio je ključan za postignuti uspeh, pruživši značajan doprinos na terenu. U ekskluzivnom razgovoru za FIBA, mladi košarkaš delio je svoje utiske o turniru i izazovima koji slede.

Jović je tokom turnira u Filipinima pokazao konstantnu izuzetnost, beležeći prosečno 10 poena, tri skoka i 2,6 asistencija po meču. Njegova uloga i doprinos timu učinili su ga jednim od junaka povratka reprezentacije na svetsku scenu.

Svaki trenutak proveden s reprezentacijom bio je zaista poseban. Odrastao sam gledajući ih i predstavljati svoju zemlju na velikom takmičenju ostvarenje je sna. Srebro je mnogo značilo, samo da nastavimo da gradimo nasleđe i da ljudi znaju da smo košarkaška zemlja„, istakao je Jović.

Govoreći o iskustvu tokom Svetskog kupa, Jović je naglasio važnost igranja s vrhunskim saigračima kao što su Stefan Jović, Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov. Njihova prisutnost uticala je na njegov razvoj i doprinela jačanju samopouzdanja, posebno nakon sezone u kojoj nije igrao puno minuta u NBA.

Osećam se kao da sam postao bolji igrač u svakom pogledu. Takmičenje s odličnim saigračima samo vas podstiče na učenje i napredovanje. Takmičenje protiv različitih zemalja na takvom turniru je posebno iskustvo„, izjavio je Jović.

Najmlađi učesnik tima Srbije istakao je i značaj bratstva među saigračima kao ključnog faktora njihovog uspeha. „Cela stvar je koliko verujemo jedni u druge kao grupa. Bilo je to kao bratstvo„, rekao je.

Upitan o predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, Jović je izrazio ambiciju da daju sve od sebe i da vide gde će ih to odvesti. Iako su Sjedinjene Američke Države favoriti, mladi košarkaš ne oseća strah pred izazovom.

Stvar je u tome da je to duga utakmica. Ne znam da li ćemo to biti mi ili neko drugi ko će ih pobediti. Videćemo… Biće to zanimljiv turnir„, zaključio je Jović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter